20 Αυγούστου, 2016

ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΚΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Δεκάδες ακόμα άμαχοι σκοτώθηκαν - Νωρίτερα είχαν απομακρυνθεί δεκάδες πολιτών.Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά και δεκάδες ακόμα αμάχων έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικές επιδρομές στη Χασάκα της Συρίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του δικτύου Kurdistan24 δεκάδες αμάχων σκοτώθηκαν από επιδρομές του συριακού στρατού.Υπενθυμίζεται πως τις περασμένες ώρες οι κουρδικές Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) απομάκρυναν δεκάδες αμάχους από τις κουρδικές περιοχές της Χασάκα, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν επιδρομές.

Τα αεροπλάνα της συριακής πολεμικής αεροπορίας πέταξαν πάνω από τη Χασάκα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών, παρά την προειδοποίηση των ΗΠΑ εναντίον οποιωνδήποτε πληγμάτων στην πόλη αυτή που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τους συμβούλους τους που βρίσκονται στο έδαφος, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα δύο τρίτα της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, τελούν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της, κυρίως το κέντρο της πόλης, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: