23 Αυγούστου, 2016

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

 

H Νιγηρία «θεωρεί ότι σκότωσε» τον αρχηγό της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ.Η αεροπορία της Νιγηρίας ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι επιδρομή της εναντίον της Μπόκο Χαράμ τραυμάτισε ηγετικά στελέχη της και «τραυμάτισε θανάσιμα» τον αρχηγό της οργάνωσης, Αμπουμπακάρ Σεκάου.

Η αναφορά δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πλευρά. Στο παρελθόν, η Νιγηρία έχει ανακοινώσει ξανά το θάνατο του Σεκάου, για να διαψευστεί στη συνέχεια. Η ανακοίνωση του εκπροσώπου των νιγηριανών ενόπλων δυνάμεων ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, πως κυβερνητικά μαχητικά προχώρησαν σε πλήγματα στο δάσος Σαμπίσα της περιφέρεια του Μπόρνο στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η περιφέρεια θεωρείται το «προπύργιο» της οργάνωσης. «Ο αρχηγός της, ο λεγόμενος Αμπουμπακάρ Σεκάου, πιστεύεται ότι τραυματίστηκε θανάσιμα» ανέφερε το μεσημέρι της Τρίτης ο στρατιωτικός εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Σεκάου τραυματίστηκε στο πάνω μέρος του κορμού.

Η ισλαμιστική οργάνωση δρα εδώ και χρόνια στη Νιγηρία και εσχάτως, μετά την ανάληψη της «ηγεσίας» από τον Σεκάου, είχε αρχίσει να προχωρά σε μεγαλύτερης έκτασης τρομοκρατικές επιθέσεις. Ηχηρότερη ήταν η απαγωγή των πάνω από 200 μαθητριών. Τον τελευταίο χρόνο, έχει εμφανιστεί να προσεταιρίζεται την ISIS.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: