10 Αυγούστου, 2016

ΠΡΟΒΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ

 


Τον Οκτώβριο αναμένεται να διεξαχθεί στην Κρήτη στρατιωτική άσκηση στην οποία θα συμμετέχουν η Γερμανία και η Ολλανδία, επανδρώνοντας το νησί με πύραυλους Patriot.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 40 αναχαιτίσεις μαχητικών αεροσκαφών στο πεδίο βολής του ΝΑΤΟ στο νησί. 

Και θα συμμετέχουν 300 Γερμανοί, 100 Ολλανδοί και 10 στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με γερμανό ταξίαρχο: "Οι κοινές επιχειρήσεις θα ενεργοποιήσουν μια νέα προσέγγιση, η οποία  θα μπορούσε να βοηθήσει το ΝΑΤΟ να «καθησυχάσει» τα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία, από τις ρωσικές  χερσαίες και εναέριες στρατιωτικές απειλές".


Όπως αναφέρει, η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία ζήτησαν τη βοήθεια του ΝΑΤΟ γιατί φοβούνται μια επερχόμενη επίθεση από τη Ρωσία. Και η Ελλάδα, σαν μέλος του ΝΑΤΟ σπεύδει να ενισχύσει τη Συμμαχία, για άλλη μια φορά, πηγαίνοντας κόντρα στη Ρωσία και στο εθνικό συμφέρον που έχουμε σαν κράτος αν στραφούμε προς την Ανατολή. 

 Μετά την άσκηση, τα πυραυλικά συστήματα θα είναι έτοιμα να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε επιχειρήσεις της συμμαχίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: