08 Αυγούστου, 2016

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟΝ ΠΡΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Ομάδα αγνώστων κατά την διάρκεια της νύχτας έριξαν βόμβες μολότοφ στο Συνοδικό Μέγαρο και προξένησαν φθορές σε δύο σταθμευμένα οχήματα εντός του περιβάλλοντα χώρου, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν σοβαρότερες ζημιές.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης δήλωσε: ''Στις 3 η ώρα τα ξημερώματα μία ομάδα αγνώστων στο παρκάκι που είναι πλησίον της Ιεράς Συνόδου έριξαν δέκα βόμβες μολότοφ, από τις οποίες εξερράγησαν οι οχτώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καούν δύο αυτοκίνητα και να πάρει φωτιά ένα δέντρο.'' 

Επίσης ανέφερε ότι η Πυροσβεστική έσπευσε έγκαιρα στο σημείο και κατάφερε να σβήσει την φωτιά, αποσοβώντας τα χειρότερα.Τέλος να σημειωθεί πως για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα ο Μακαριώτατος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Όλγα Γεροβασίλη:«Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή» δήλωσε σχετικά η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι «η συνταγματική κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία» και σημείωσε ότι «οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

«Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη.

Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε πως «η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Για την εμπρηστική επίθεση στην Ιερά Μονή Πετράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ΝΔ καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη.

Η αλυσίδα των επιθέσεων και βανδαλισμών κατά ναών μεγαλώνει. Ο βέβηλος συμβολισμός τους προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους πραγματικούς σκοπούς και επιδιώξεις των δραστών.

Η αποθράσυνσή τους συνδέεται με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας – αρνείτο να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα βίας και ανομίας. Έστω και τώρα ας βάλει τέλος στην ιδιόμορφη αυτή ιδεολογική – κομματική κάλυψη που δίνει στους αντιεξουσιαστές».




 


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: