12 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει καταντήσει ένα γερασμένο, οικονομικά χρεοκοπημένο και ιδεολογικά ηττημένο κόμμα, δηλώνει σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και σημειώνει ότι «το θεατρικό έργο με τίτλο 'αριστερή παρένθεση' έπαψε να πουλάει εισιτήρια». Με εκδηλώσεις ενθουσιασμού, χαράς και υπερηφάνειας οι πολίτες της Δράμας υποδέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης την ελληνίδα χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκη της σκοποβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, Άννα Κορακάκη, στον τόπο καταγωγής της.

Το μεγαλύτερο μυστήριο στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά υπενθύμισε η ληστεία  την Τρίτη το μεσημέρι - στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη λεωφόρο Κηφισιάς με τους τέσσερις δράστες να «στοχεύουν» τις θυρίδες, στο υπόγειο του τραπεζικού καταστήματος.

Πρόκειται για το περιώνυμο «ριφιφί του αιώνα» το 1992 στο υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας (νυν Eurobank), στην οδό Καλλιρρόης, με λεία των δραστών που ίσως υπερέβαινε τα 15 εκατ. ευρώ. Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει για την Παρασκευή σε μεγάλο μέρος της χώρας η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους θα εκδηλωθούν την Παρασκευή στη Βόρειο Ελλάδα και θα επεκταθούν το Σάββατο μέχρι την Πελοπόννησο, προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Κόσμος: Οι Κάννες απαγορεύουν από τις παραλίες τους μαγιό που «δεν σέβονται τις αρχές της κοσμικής κοινωνίας» -δηλαδή, σύμφωνα με την ανάγνωση σχεδόν όλων στη Ριβιέρα, τα «μπουρκίνι», τα γυναικεία μαγιό που αφήνουν ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο, σε τήρηση των αυστηρότερων ερμηνειών της μουσουλμανικής παράδοσης.

Ο δήμος συσχετίζει την κίνηση με το ότι η Γαλλία είναι «τρομοκρατικός στόχος» ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος είπε πως τα μπουρκίνι είναι «σύμβολο εξτρεμισμού». Σημαντική ενίσχυση καταγράφει η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος, αγγίζοντας επίπεδα ζενίθ για τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην προεδρία.

Ενισχυμένη εμφανίζεται η αποδοχή και του αρχηγού του εθνικιστικού MHP, μικρή αύξηση στα ποσοστά των αρχηγών του κεμαλικού CHP και του φιλοκουρδικού HDP. Συνεχίστηκαν οι εκρήξεις -μικρής ως το επί το πλείστον έντασης- σε τουριστικά θέρετρα στην Ταϊλάνδη μετά τα πρώτα χτυπήματα, με μέχρι στιγμής απολογισμό τουλάχιστον δύο νεκρούς συνολικά (κατά άλλες αναφορές, τρεις) σε κάποια από τα δημοφιλέστερα θέρετρα. 

Σε Πουκέτ και Πανγκ Νγκα οι τελευταίες εκρήξεις, αρκετοί ξένοι μεταξύ των τραυματιών. «Τοπικό σαμποτάζ» βλέπει η αστυνομία, υποστηρίζοντας πως οι επιθέσεις δεν σχετίζονται με διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα. Αξιωματούχοι των αμερικανικών πηρεσιών πληροφοριών είχαν ενημέρωσει από πέρυσι ομάδα μελών του Κογκρέσου ότι Ρώσοι χάκερ είχαν ξεκινήσει διαδικτυακές επιθέσεις στο Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με διαρροές. 

Ωστόσο, τα μέλη του Κογκρέσου δεν μπορούσαν να προειδοποιήσουν το κόμμα για την προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων τους επειδή οι πληροφορίες ήταν άκρως απόρρητες. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από έκρηξη που έγινε σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην κεντρική Κίνα, κι ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις προσπάθειες του Πεκίνου για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στις εγκαταστάσεις βιομηχανικής παραγωγής.

Οικονομία:Τέσσερις εταιρείες έχουν καταθέσει αίτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος για να αποκτήσουν άδεια διαχειρισης κόκκινων δανείων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων. Ετήσια αύξηση 6% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα, τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 6,2% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή.

Οι φορολογούμενοι με ακίνητα θα κληθούν στις αρχές του νέου έτους να υποστούν τη δοκιμασία να δηλώσουν ξανά τα στοιχεία για τα αγροτεμάχια που διαθέτουν, σε νέο έντυπο Ε9, ώστε να συνυπολογιστούν στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ το 2017. Το Ιράκ κατέληξε σε συμφωνία με τις εταιρείες BP, Shell και Lukoil ώστε να αρχίσουν και πάλι έργα που είχαν παγώσει φέτος και να αυξηθεί το 2017 η παραγωγή αργού πετρελαίου, αναφέρουν ιρακινοί αξιωματούχοι της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Σε υποτονικό κλίμα συνεχίζονται οι συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κινείται με μικρές διακυμάνσεις εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, διαμορφώνεται στις 571,22 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,69%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 8,15 εκατ. ευρώ.

Αθλητισμός:Μία εβδομάδα πριν την πρώτη αναμέτρηση με τη Μπρόντμπι, στα play off του Europa League, ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε έντονα με την αμυντική του εικόνα στο φιλικό με την Ομόνοια, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 0-3 στο φιλικό ματς που διεξήχθη επί κυπριακού εδάφους.

Και ενώ δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από την επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος διεμήνυσε στη FIFA, πως αν δεν αντικατασταθεί η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, το βράδυ της Πέμπτης ήρθαν οι οργισμένες αντιδράσεις από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κατά της Ομοσπονδίας.

Ξεκάθαρη θέση κατά της κατάστασης που διαμορφώνεται στη διαιτησία έλαβε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που μετά την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο, αλλά και τους αρμόδιους φορείς πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. «Εμείς με διαιτητές... Παππάδες δεν κατεβαίνουμε».

Μετά την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός εξέφρασε την πλήρη αντίδρασή του με τη στάση της ΕΠΟ στο θέμα της διαιτησίας. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «πράσινοι» καθιστούν σαφές ότι η ομάδα δεν πρόκειται να κατέβει στο πρωτάθλημα, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου.

Σε... σύγχυση βρίσκεται για μια ακόμη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη σέντρα της Σούπερ Λιγκ, τα πρωταθλήματα μοιάζουν να βρίσκονται στον «αέρα». Αιτία είναι η για μια ακόμη φορά... πρόχειρη προσέγγιση της ΕΠΟ στο «καυτό» θέμα της διαιτησίας.

Παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν ακόμη και από την Πολιτεία σχετικά με τους ορισμούς και τα περί… ισπανικού μοντέλου, μάλλον πήγαν περίπατο, αφού η Ομοσπονδία αποφάσισε πως ναι μεν οι τρεις «εκλεκτοί» θα ορίζουν τους διαιτητές, αλλά δεν θα έχουν την ευθύνη και για τους πίνακες!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: