06 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας, ισχύουν από τις 6 έως τις 12 Αυγούστου, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Η Aegean προειδοποιεί πως ο διαγωνισμός που κυκλοφορεί στο Facebook και o οποίος αναφέρει πως ο τυχερός χρήστης κερδίζει δύο αεροπορικά εισιτήρια είναι ψευδής και παραπλανητικός.

Νεαρή αμερικανίδα εθελόντρια σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της δυτικής Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ότι τρεις άνδρες αποπειράθηκαν να τη βιάσουν. Τον άγριο ξυλοδαρμό του πελάτη του, Μάριου Σεϊσίδη. 

«Από πολλούς αστυνομικούς μαζί» μετά την σύλληψή του καταγγέλλει ο συνήγορός του, Κώστας Παπαδάκης.  Επίσης, λέει ότι Σεϊσίδης και Σακκάς καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από την αστυνομία, παρ' ότι δεν είχαν όπλα.

Σεϊσίδης και Σακκάς παραπέμπονται για να δικαστούν το Σάββατο στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα. Γιάφκα της οργάνωσης ΟΛΑ (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών). 

Ακόμη και το κρησφύγετο της «αντάρτισσας πόλης» Πόλας Ρούπα φέρεται να αναζητούν ανάμεσα στα άλλα- οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Μάνης. Σε άλλα σημεία της νότιας Λακωνίας, αλλά και στα Κύθηρα. 

Κι αυτό ύστερα από την σύλληψη -την Πέμπτη το απόγευμα- των καταζητούμενων αντιεξουσιαστών Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη, σε «τυχαίο» έλεγχο αστυνομικών της ΔΙΑΣ στον δρόμο Σπάρτης - Γυθείου.

Κόσμος:Άκυρος συναγερμός σήμανε στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, όταν εντοπίστηκε ύποπτο δέμα κοντά στον Πύργο του Αϊφελ. Οι Αρχές έδωσαν αμέσως εντολή για εκκένωση του μνημείου, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομία και στρατός.

Αστυνομικοί στη Βαρκελώνη συνέλαβαν πέντε άτομα που θεωρεί μέλη της διαβόητης συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες», η οποία έχει διαπράξει σωρεία ληστειών και διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Γερμανίδα υπήκοος κρατείται εδώ και πολλές ημέρες στην Τουρκία καθώς φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον γερμανικό Τύπο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι ελπίζει πως θα αποκατασταθούν οι απευθείας συνομιλίες με την Άγκυρα, παρά τις ανησυχίες που διατυπώνονται σχετικά με την καταστολή στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Θα εργαστώ ώστε να εξασφαλίσω ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν θα διεξάγεται αποκλειστικά μέσω μεγαφώνων, μικροφώνων και καμερών» είπε ο γερμανός υπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι άφησε να εννοηθεί ότι ελπίζει πως θα φιλοξενήσει τη Χίλαρι Κλίντον και όχι τον Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο των ηγετών της G7 που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στη χώρα του.

Οικονομία: Επικαιροποιημένες απαντήσεις σε 29 ερωτήματα που σχετίζονται με τα capital controls, μετά και την πρόσφατη νέα χαλάρωση τους, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τoν Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει στις 562,76 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,10%. Με βασική προϋπόθεση την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, και εφόσον έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος ηλικίας. 

Θα μπορούν οι ανασφάλιστοι υπερήλικες να λάβουν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης των 360 ευρώ. Από 22 Αυγούστου οι αιτήσεις. Ανοδικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, πάνω από τα επίπεδα των 560 μονάδων, με τον τζίρο όμως να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Υπεραποδίδουν οι μετοχές του ΟΛΠ, του ΟΠΑΠ, της Eurobank και της Alpha Bank. O Γενικός Δείκτης Τιμών, διαμορφώνεται στις 560,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,74%.  Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 20,15 εκατ. ευρώ.

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα που μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού ΕΝΦΙΑ που θα εισπραχθεί φέτος από τους υπόχρεους. Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ 2016 θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, ξεκαθαρίζουν πηγές του υπουργείου.

Παραθέτουν δε στοιχεία από την εκκαθάριση, βάσει των οποίων προκύπτει ότι το 90% περίπου των φυσικών προσώπων (περίπου 6,4 εκατ.) θα πληρώσει είτε λιγότερο ΕΝΦΙΑ, είτε το ίδιο ή περίπου το ίδιο σε σχέση με πέρυσι.

Αθλητισμός:Την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανακοίνωσε η Πειραϊκή ομάδα, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή γίνεται για να μην υπάρξει πρόβλημα μετά την απώλεια εισόδων από τον αποκλεισμό στο Champions League.

Παράλληλα, ο Γιάννης Βρέντζος, δεξί χέρι του Βαγγέλη Μαρινάκη, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΠΑΕ, η οποία έγινε δεκτή.

Τέλος η συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο και επικεφαλής του τμήματος scouting Χουάνχο Λορένθο Μολπεσέρες, χρέη Αθλητικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Φρανσουά Μοντεστό.

Την απόκτηση του Κώστα Μανωλά από τον Λεβαδειακό ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Πρόκειται για τον 23χρονο γιο του Στέλιου Μανωλά, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα.

Ο Μανωλάς ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της ΑΕΚ και στην επαγγελματική καριέρα του έχει αγωνιστεί στον Θρασύβουλο, στα Χανιά, στην Κέρκυρα και στον Λεβαδειακό.

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Λαουτάρο Ρινάλντι στον Παναθηναϊκό. Ο 22χρονος Αργεντινός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο τετραετους διάρκειας και ανακοινώθηκε από τους Πράσινους.

Θέση στους ομίλους του Europa League προσδοκά να έχει ο ΠΑΟΚ, «θέλω» που θα υλοποιηθεί από τη στιγμή που καταφέρει να αποκλείσει, στα πλέι οφ της διοργάνωσης, την Ντιναμό Τιφλίδας.

Γι’ αυτό μίλησε εμφατικά ο Βλάνταν Ιβιτς, μετά την κλήρωση στη Νιόν που έφερε αντίπαλο για το «Δικέφαλο του Βορρά», στο επόμενο φετινό ευρωπαϊκό βήμα του, τους πρωταθλητές Γεωργίας.

Ολοκληρώθηκε στη Νιόν της Ελβετίας, η κλήρωση για τη φάση των πλέι οφ του Europa League, στο οποίο η Ελλάδα έχει τρεις εκπροσώπους. Αρχικά, το «εμπόδιο» της Αρούκα καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντι του τη Ντιναμό Τιφλίδας στον δρόμο για τους ομίλους, ενώ ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αφήσει εκτός την Μπρόμπι


Δεν υπάρχουν σχόλια: