07 Αυγούστου, 2016

ΕΜΕΙΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ

 

Μια πλήρης αντίθεση. Εδώ στην Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τζαμιά, στη Γαλλία, αποφάσισαν να κλείσουν, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Και όχι ένα ή δύο αλλά 20 συνολικά. Και το κάνει για να προστατεύσει τους πολίτες της, καθώς θεωρούνται οι χώροι λατρείας της μουσουλμανικής θρησκείας θεωρούνται απειλή και χώροι για τη δημιουργία εξτρεμιστικών στοιχείων. 

Όπως τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρτν Καζονέβ, "από τον Δεκέμβριο έχουν κλείσει 20 τζαμιά. Στην Γαλλία δεν υπάρχει χώρος για εκπομπές μίσους".

Ο υπουργός Παιδείας κος Φίλης χαρακτήρισε «ντροπή για τη χώρα και κίνδυνο για την ασφάλειά της» την ύπαρξη άτυπων τζαμιών και γνωστοποίησε, ότι:

Εκτός από το τέμενος του Βοτανικού, έχουν δοθεί νόμιμες άδειες σε τέσσερα, ήδη λειτουργούντα τζαμιά, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στη Θήβα.

«Όσοι δυσπιστούν για την κατασκευή του τεμένους και είναι υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας να σκεφτούν τι είναι καλύτερο, ένα άτυπο τζαμί ή ένα τζαμί με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ».

Υπογράμμισε ο κ. Φίλης και τόνισε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «να περάσουμε από την γκρίζα ζώνη στο φως της νομιμότητας.

Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.Περίεργα πράγματα...




 


Δεν υπάρχουν σχόλια: