11 Αυγούστου, 2016

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Νέο στόχο έχουν βάλει, εκτός δυτικών χωρών, οι τζιχαντιστές καλώντας τους πιστούς «ακόλουθους» τους να σκοτώσουν όσους πιο πολλούς «άπιστους» γίνεται.

Λόγος για τα αιματηρά αυτά σχέδια οι Φιλιππίνες, με κέντρο το διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος» που θα διεξαχθεί στη χώρα στις 30 Ιανουαρίου του 2017. 

Βάσει πληροφοριών από Site που εξετάζει τη δραστηριότητα των τζιχαντιστών, οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης σχεδιάζουν να χτυπήσουν τα καλλιστεία του ερχόμενου Ιανουαρίου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη Μανίλα.

Όπως αναφέρει το ινστιτούτο, αναρτήθηκε βίντεο από μέλη του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα, στο οποίο δίνονται οδηγίες για τους τρόπους κατασκευής ζώνης με εκρηκτικά ώστε να πυροδοτηθούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ομορφιάς.

«Οι τζιχαντιστές των Φιλιππίνων ανάρτησαν στο Telegram (εφαρμογή που επικοινωνούν μεταξύ τους οι τζιχαντιστές) βίντεο για την κατασκευή ζώνης με εκρηκτικά, λέγοντας “Φτιάξτε βόμβες για το διαγωνισμό Μις Υφήλιος”¨», ανέφερε στην ιστοσελίδα του το Site.

Στις Φιλιππίνες, οι πλειονότητα του πληθυσμού είναι χριστιανοί, ενώ 11% είναι μονάχα οι μουσουλμάνοι. Υπενθυμίζεται πως στα νότια των Φιλιππίνων δύο ισλαμιστικές οργανώσεις.

Οι Ισλαμιστές Μαχητές για την Απελευθέρωση των Μπανγκσαμόρο (BIFF) και οι αντάρτες Αμπού Σαγιάφ έχουν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, με βίντεο που αναρτήθηκαν το 2014.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: