27 Αυγούστου, 2016

ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

 

Πολλές δηλώσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, που μίλησε για τον ΕΝΦΙΑ, την ασταμάτητη και ανελέητη φορολόγηση καθώς και για το πως έχει χάσει η κυβέρνηση την εθνική κυριαρχία.

 «Ο ΕΝΦΙΑ από μόνος του δεν θα οδηγούσε σε ασφυξία τα νοικοκυριά αν δεν υπήρχε όλο αυτό το δυσμενές υφεσιακό περιβάλλον,η ανεργία και η υψηλή φορολογία»

«Πολλά πράγματα αλλιώς τα εκτιμούσαμε το 2010, αλλιώς το 2012, αλλιώς το 2014 και το 2016» ανέφερε Ξυδάκης και συνέχισε: «Αλλιώς εκτιμούσαμε ότι θα λειτουργούσε η ΕΕ και η Ευρωζώνη και αλλιώς λειτούργησε.

Ελπίζουμε ακόμη ότι θα λειτουργήσει διαφορετικά, με μεγαλύτερη δημοκρατία και με μεγαλύτερο ρεαλισμό και βλέπουμε κάποια σημάδια».Τόνισε επίσης πως πρέπει «να δεις τι μπορείς να περισώσεις και να παραμένεις σταθερός και αταλάντευτος στο ότι αυτό που προέχει είναι η κοινωνική δικαιοσύνη». 

Συνέχιζε μετά:«Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει παρά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας.  


Και τη συμπόνια τη λέω να υποφέρεις μαζί και να προσπαθείς διαρκώς να βρίσκεις καινούριες μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι όλη η γραμμή της κυβέρνησης», δήλωσε στην συνέχεια.

Στο ποσόν που είναι τώρα μπορεί να σηκώνει μια ελάφρυνση αλλά γενικά ως φόρος ακίνητης περιουσίας είναι ένας φόρος που ισχύει σε όλα τα ευνομούμενα κράτη της Δύσεως

Δεν μπορεί κάποιος να επενδύει στα ακίνητα και να μην πληρώνει φόρο. Εσείς το βλέπετε δίκαιο; Ο φόρος για την πρώτη κατοικία πρέπει να είναι από μηδενικός εώς ελάχιστος αλλά ένας που είναι ένας τοκιστής, ένας ραντιέρης δεν μπορεί να μην πληρώνει φόρους για τα ακίνητα που κατέχει».

Τελικά, έκανε και δηλώσεις για όλα τα λάθη που έγιναν και ΣΥΡΙΖΑ και άλλων. «Έχουμε κάνει λάθη, ε και; Αυτή είναι η πραγματικότητα. Να πούμε τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανες λάθος; Έχει κάνει κι ένα λάθος, και λοιπόν;»

Όταν του είπε δημοσιογράφος «ένα λάθος έχει γίνει;» απάντησε Πολλά έχουν γίνει. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθος;». Και συνέχισε στο ίδιο θέμα «Θα κριθούμε απ’ όσα κάνουμε κι απ’ όσα δεν κάνουμε.

Είμαστε παιδιά της μάχης, της ανάγκης και της κρίσης. Δεν βγήκαμε υπουργοί επειδή γεννηθήκαμε πορφυρογέννητοι σε κάποιο παλάτι, κι αυτό ο κόσμος το ξέρει και μας ψήφισε τρεις φορές. Λάθη κάνουνε αυτοί που δρουν, λάθη δεν κάνουνε αυτοί που είναι στα νεκροταφεία» «Άλλος μαθαίνει περισσότερο και άλλος λιγότερο» 

Κλείνοντας, δήλωσε, προκαλώντας απορίες και εντυπώσεις ότι «έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία σε πολύ μεγάλο βαθμό, το έχει πει και ο πρωθυπουργός. Δεν είμαστε ούτε προφήτες ούτε σωτήρες είμαστε μέρος μαις κοινωνίας που υποφέρει» 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: