02 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:«Δεν ξημεροβραδιάζομαι στις Eκκλησίες αλλά είναι ανόητο, χουλιγκανικό και εκτός ελληνικής πραγματικότητας να προκαλείς το χριστιανικό συναίσθημα» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφερόμενος στην εισβολή σε Ναό της Θεσσαλονίκης.

Με μηνύματα στο Twitter ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς δηλώνει τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης και του ιδίου στην διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. «Ο διαγωνισμός θα γίνει» σημειώνει, ασκώντας κριτική στη ΝΔ.

«Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη. Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. «Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο» τόνισε η υπουργός.

Aίσθηση προκαλεί η δημοσιοποίηση από μέλη του Ρουβίκωνα εγγράφου με την ένδειξη «απόρρητο-άμεσης επίδοσης» του αρμόδιου τμήματος του ΥΠΕΞ με το οποίο ζητά από την ΕΛ.ΑΣ. να ενημερωθεί για την επίθεση της συγκεκριμένης ομάδας στην τουρκική πρεσβεία στις 26 Ιουλίου.

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στην βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάηκαν περισσότερα από 30.000 στρέμματα δάσους.

Κόσμος: Ευρισκόμενος υπό τεράστια πίεση τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από Ρεπουμπλικανούς για την υπόθεση των γονιών του νεκρού μουσουλμάνου λοχαγού, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοείται και περνά ξανά στην επίθεση, λέγοντας πως η Χίλαρι Κλίντον «είναι ο διάβολος» -κι αφήνει αιχμές πως οι εκλογές μπορεί να καταλήξη «στημένη».

Παράλληλα, διαρροές τον θέλουν να απολύει πολιτικό του σύμβουλο που λειτουργούσε ως σύνδεσμος με το «κομματικό κατεστημένο» των Ρεπουμμπλικανών. Μετά τα πρώτα αμερικανικά πλήγματα εναντίον της ISIS στη Λιβύη, έπειτα από αίτημα της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η Ιταλία φαίνεται πως προετοιμάζεται να αναλάβει ρόλο στο μέτωπο κατά των τζιχαντιστών στην απέναντι πλευρά της Μεσογείου: 

Συγκλίνουσες αναφορές στα ιταλικά ΜΜΕ θέλουν τη Ρώμη να πρόκειται, σε πρώτη φάση, να ανοίξει τις βάσεις στην επικράτειά της για απογείωση των μαχητικών, αφήνοντας σε δεύτερο στάδιο την εμπλοκή και της ίδιας της ιταλικής αεροπορίας στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Η αστυνομία της Βολιβίας κατάσχεσε 7,5 τόνους κοκαΐνης η οποία προοριζόταν για την Ονδούρα και πιθανόν τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. Η αξία της κοκαΐνης υπερβαίνει τα 313 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα μικρό πρώτο βήμα έκανε η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα στην επιδίωξή της να στήσει δημοψήφισμα για να ρίξει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο να αναγνωρίζει πως συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές που απαιτούνται στο πρώτο στάδιο.

Το αν, πότε και -κυρίως- με ποιο διακύβευμα θα στηθεί όντως κάλπη παραμένει αβέβαιο, ενώ παράλληλα η Βουλή (που ελέγχει η αντιπολίτευση) μπήκε προσωρινά σε «νομικό γύψο» με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ εμφανίστηκε δίπλα στη Χίλαρι Κλίντον σε μια ενθουσιώδη συγκέντρωση στη γενέτειρά του Νεμπράσκα, όπου προκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, λέγοντας ότι θα οδηγήσει ο ίδιος τον κόσμο στα εκλογικά κέντρα τον Νοέμβριο.

Οικονομία:Ψυχρολουσία περιμένει χιλιάδες συνταξιούχους, καθώς θα πάρουν μειωμένες συντάξεις λόγω των περικοπών στις επικουρικές που τίθενται σε ισχύ. Τις μειώσεις που μεσοσταθμικά ανέρχονται σε 8%-10% θα δουν στις επικουρικές πάνω από 20.000 συνταξιούχοι, που εντάσσονται στο πρώτο κύμα περικοπών.

Αύξηση 11% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2015 κατέγραψε η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Επίσης, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο κατά 20%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 8%.

Έως τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσει η καταβολή των κουρεμένων εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα τα πρώτα 1.500 ψαλιδισμένα εφάπαξ, από τα 62.000 που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, θα πιστωθούν σε λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι περιμένουν στην ουρά εδώ και τρία χρόνια.

Μόνο μία προσφορά κατατέθηκε, κατά πληροφορίες, από το σχήμα ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ - Goldair για την κατασκευή και διαχείριση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, στον διαγωνισμό που προωθεί η ΓΑΙΟΣΕ. Τελικώς δεν υπέβαλε προσφορά η κινεζική COSCO.

Από την 1η Οκτωβρίου χιλιάδες βουλευτές, δικαστικοί, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατροί, αστυνομικοί, διαιτητές και δημοσιογράφοι, όλοι όσοι είχαν υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες τα προηγούμενα χρόνια θα κληθούν για πρώτη φορά να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, αποτυπώνοντας μάλιστα σε αυτές ακόμα και τα λεφτά στο στρώμα στον βαθμό που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ.

Αθλητισμός:Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Παϊτίμ Κασάμι από τον Ολυμπιακό! Λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη ρεβάνς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά στον 3ο προκριματικό του Champions League, ο Ελβετός μέσος πήρε το αεροπλάνο από το Ελευθέριος Βενιζέλος και... πέταξε για Αγγλία και όχι βέβαια για Ισραήλ.

Ο λόγος του ταξιδιού δεν είναι άλλος από την οριστικοποίηση της μεταγραφής του πιθανότατα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου θα αποτελέσει συμπαίκτης του Απόστολου Βέλλιου. «Βόμβα» στην υπόθεση αναδιανομής των τηλεοπτικών εσόδων έριξε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος.

Ο παράγοντας των «πρασίνων», αφού εξήγησε για ποιο λόγο η ΠΑΕ ψήφισε λευκό στη διαδικασία ανάδειξης του νέου εκπροσώπου της Super League στην ΚΕΔ, στη συνέχεια τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αλλαγής στο θέμα των τηλεοπτικών μετά από αυτή την εξέλιξη.

Τον Δημήτρη Σαραϊδάρη όρισε η Super League ως εκπρόσωπό της στη νέα επιτροπή ορισμών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ. Ο άλλοτε διεθνής βοηθός διαιτητής αποτέλεσε την πρόταση των 12 «μικρών» ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας και υπερψηφίστηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής.

Ο κ. Σαραϊδάρης συγκέντρωσε 14 ψήφους, καθώς ο Παναθηναϊκός ψήφισε «λευκό» και η Λάρισα έκανε τη δική της πρόταση με τον Τάσο Κάκο. Ο Γάλλος Τόνι Σαπρόν ορίσθηκε από την αρμόδια επιτροπή της UEFA να διευθύνει τον αγώνα ρεβάνς για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στην Στοκχόλμη, ανάμεσα στην ΑΪΚ και τον Παναθηναϊκό.

Βοηθοί του Σαπρόν θα είναι οι συμπατριώτες του, Χισάμ Ζακράνι και Αλεξάντρ Βιαλά, ενώ 4ος ορίσθηκε ο επίσης Γάλλος, Ολιβιέ Τιάλ. «Καπνός», σε λιγότερο από έξι ώρες, έκαναν τη Δευτέρα, ημέρα έναρξης διάθεσής τους, τα εισιτήρια του αγώνα ρεβάνς στην Τούμπα, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αγιαξ (3/8).

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε την εξάντληση όλων των σχετικών καρτών από τους υποστηρικτές του «Δικεφάλου», λίγο πριν από τις 15:00, επισημοποιώντας έτσι το αναμενόμενο «sold out».

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: