29 Αυγούστου, 2016

ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Όπως φαίνεται πολλοί άνθρωποι έχουν οδηγηθεί σε λύσεις απελπισίας τον τελευταίο καιρό για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο καινούργιο στο νέο ασφαλιστικό και κυρίως οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2017.

Παραπάνω από 65.000 ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν κάνει αίτηση να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, εξαιτίας των τρελών απαιτήσεων  των ασφαλιστικών εισφορών που όπου να΄ναι έρχονται.

Ακόμα τα δικηγορικά γραφεία γέμισαν με υποθέσεις αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων ελεύθερων επαγγελματιών που προσφάτως πληροφορήθηκαν ότι το υπουργείο Εργασίας θα υπολογίσει τις εισφορές του 2017 με βάση του εισοδήματα του 2015.

Ακόμα, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν καλή ιδέα την προσωρινή μεταβίβαση της επιχείρησης τους για ένα χρόνο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δουν στη συνέχεια τι τους συμφέρει να κάνουν. Αλλά και η μετατροπή σε ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία ακούγεται πλέον καλή ιδέα.

Εν τω μεταξύ κρίσιμος μήνας αναμένεται να είναι ο Οκτώβριος, τότε θα αποκαλυφθεί αν η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει να καλύψει τα 15 προαπαιτούμενα που απαιτούν οι Θεσμοί, ώστε να γίνει εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 εκατομμυρίων ευρω.

Η Ελληνική πλευρά αναμένεται να υποδεχτεί στα μέσα Σεπτεμβρίου τους επικεφαλής των Θεσμών, στην Αθήνα και εκτός από τα προαπαιτούμενα, θα πρέπει να έχει μπει και στον "ίσιο δρόμο" η υπόθεση της δίωξης του τέως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: