01 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Άγνωστοι έσπασαν τζαμαρίες και πέταξαν μπογιές σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε γειτονιές της Αθήνας και στο κεντρικό κτίριο των ΑΝΕΛ τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Εξορθολογισμός της ύλης, μειώσεις ωρών διδασκαλίας και εξεταζόμενων μαθημάτων, περιγραφική αξιολόγηση μαθητών, μελέτη στο σχολείο και όχι στο σπίτι φέρνει η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων.

Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγούνται οι 26 συλληφθέντες, που κατηγορούνται ότι εισέβαλαν στη Μητρόπολη, διακόπτοντας τη Λειτουργία της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση των καταλήψεων στην πόλη κατά τις προηγούμενες μέρες.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, όπου η καταστροφή είναι ήδη πολύ μεγάλη. Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Στη Σόφια μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, για τη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας. Θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον ομόλογό του Μπ.Μπορίσοφ, και τον Πρόεδρο Ρόζεν Πλεβνέλιεφ. Στην ατζέντα τέσσερις βασικοί πυλώνες συνεργασίας: ενέργεια, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, οικονομία-υποδομές, αμυντική συνεργασία.

Κόσμος:Έπειτα από δέκα ημέρες, η αστυνομία της Βραζιλίας απελευθέρωσε την πεθερά του Μπέρνι Έκλεστοουν, του «χρυσού βαρόνου» της Formula 1, σε επιχείρηση με στόχο την ομάδα που την είχε απαγάγει στο Σάο Πάολο.

Η 67χρονη είναι σώα και αβλαβής και συνελήφθησαν δύο μέλη της ομάδας που την κρατούσαν. Η πτήση ΜΗ370 των αερογραμμών της Μαλαισίας, είναι πιθανό να βρίσκονταν υπό έλεγχο τη στιγμή της πρόσκρουσης της στην επιφάνεια της θάλασσας, δίνοντας έμφαση στη θεωρία ότι οδηγήθηκε στην πτώση από τζιχαντιστή πιλότο ή αεροπειρατή.

Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής συνέλαβαν 11 άντρες των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος. 

Δύο νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην πόλη Έλικοτ στο Μέριλαντ, των ΗΠΑ, καθώς τα νερά πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης, προκάλεσαν την κατάρρευση ενός δρόμου και παρέσυραν δεκάδες οχήματα.

Η πρώην υπουργός Άμυνας Γιουρίκο Κόικε εξελέγη και με μεγάλη διαφορά κυβερνήτης του Τόκιο, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στο συγκεκριμένο αξίωμα. Οι προκλήσεις πολλές, ιδίως το ζήτημα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, που ήδη εξελίσσεται σε πονοκέφαλο για τη χώρα.

Οικονομία:Από την 1η Οκτωβρίου χιλιάδες βουλευτές, δικαστικοί, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατροί, αστυνομικοί, διαιτητές και δημοσιογράφοι, όλοι όσοι είχαν υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες τα προηγούμενα χρόνια θα κληθούν για πρώτη φορά να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, αποτυπώνοντας μάλιστα σε αυτές ακόμα και τα λεφτά στο στρώμα στον βαθμό που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν, φέτος, νέα οικονομικά μέτρα και δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica. Αντιθέτως, όπως ανέφερε, «οι φόροι θα συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία, με μείωση, αυτή την φορά, του φόρου που επιβάλλεται στις εισπράξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων».

Αντιμέτωποι με επιπλέον φόρο θα βρίσκονται από φέτος όσοι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων, που θα καθορίζεται βάσει εισοδήματος. 

Για φέτος, η χρονιά θα χωριστεί στα δύο, καθώς έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές αποδείξεις και από συναλλαγές χωρίς πλαστικό χρήμα ή web banking, ενώ από το 2017 και μετά, το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων θα συγκεντρώνεται αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα.

Αθλητισμός:Την 8η νίκη της στο πρωτάθλημα Σουηδίας πανηγύρισε την Κυριακή η ΑΪΚ, στην τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση πριν από τον επαναληπτικό με τον Παναθηναϊκό στη Στοκχόλμη (4/8), για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Η προσεχής αντίπαλος των «πράσινων» δε δυσκολεύτηκε να κάμψει στην έδρα της την αντίσταση της ουραγού Φάλκενμπεργκ με 2-0.

Φαβορί έχρησε τον Ολυμπιακό ο τεχνικός της Χάποελ Μπερ Σεβά, Μπαράκ Μπασάρ, ενόψει της ρεβάνς της 3ης Αυγούστου με τον Ολυμπιακό επί ισραηλινού εδάφους, για τον 3o προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο προπονητής της ομάδας του Ισραήλ στάθηκε στο 0-0 στον πρώτο αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», διέψευσε φήμες για κακό κλίμα στα αποδυτήρια και τόνισε πως το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό αποτελεί το πιο σημαντικό τα τελευταία χρόνια για την ομάδα του.

Πάνοπλος αναχωρεί σήμερα (1/8) το απόγευμα ο Ολυμπιακός για το Ισραήλ, όπου την Τετάρτη (3/8) αντιμετωπίζει την Χάποελ Μπερ Σεβά, στη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League.

Μετά το 0-0 στον πρώτο αγώνα με τους Ισραηλινούς στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» δεν σκέφτονται τίποτε άλλο παρά τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η πρόκριση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: