26 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Ο Καμμένος είναι στην πολιτική χρόνια, γνωρίζει και πράγματα, κάτι θα θέλει να πει πάνω σε αυτό» περιορίστηκε να δηλώσει την Παρασκευή στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του κυβερνητικού εταίρου ότι ο υποψήφιος καναλάρχης Καλογρίτσας προσπαθεί να ασκήσει πολιτική πίεση μέσω σάιτ για να λάβει μία από τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται σήμερα, Παρασκευή στις 10:30, με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί το προσφυγικό. Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν διαδοχικά σε πευκόφυτες περιοχές στον Ασπρόπυργο, τη Χίο και το Μενίδι τη νύχτα της Πέμπτης και σήμαναν συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στη Χίο, το χωριό Σιδηρούντα απειλήθηκε σοβαρά από τις φλόγες και εκκενώθηκε, με μία γυναίκα να οδηγείται στο νοσοκομείο λόγω εγκαυμάτων.  Στο Μενίδι, πληροφορίες αναφέρουν ότι ζημιές σημειώθηκαν σε διάσπαρτες κατοικίες, με το μέτωπο να έχει φτάσει στο νεκροταφείο.

Ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έχουν κληθεί για σήμερα, Παρασκευή, στις 10 το πρωί οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας.

Το τσίμπημα από μία σφήκα ήταν η αιτία που μια 52χρονη γυναίκα έχασε την Πέμπτη τη ζωή της στον Άγιο Βλάσιο του Πηλίου.

Κόσμος:Βομβιστική επίθεση συγκλόνισε το Τζιζρέ της νοτιοανατολικής Τουρκίας τα ξημερώματα της Παρασκευής, πλήττοντας όπως όλα δείχνουν τα κεντρικά της τοπικής αστυνομίας. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για εννέα νεκρούς και 64 τραυματίες, με την έκρηξη να αποδίδεται σε όχημα που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Σε τουλάχιστον 267 έχουν ανέλθει το πρωί της Παρασκευής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί στην κεντρική Ιταλία από τον καταστροφικό σεισμό, ενώ οι έρευνες στα ερείπια συνεχίζονται ασταμάτητα στη μάχη με το χρόνο για επιζώντες.

Η κυβέρνηση υπόσχεται κεφάλαια και πάγωμα φόρων για τις πληγείσες περιοχές ενώ -μετά τις επικρίσεις για την έλλειψη «αντισεισμικής κουλτούρας» στην κατασκευή κτιρίων- προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για πλαίσιο που θα διασφαλίζει ότι τα σπίτια που χτίζονται θα τηρούν τις προδιαγραφές.

Το τουρκικό κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP καθαίρεσε τέσσερις δημάρχους με την κατηγορία ότι διατηρούν συνδέσεις με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η Γενεύη φιλοξενεί τις συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας με στόχο να κλείσουν οι τελικές λεπτομέρειες συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων απέναντι στην ISIS στη Συρία.

Μια έκρηξη σε αθλητικό κέντρο στην πόλη Σιμέι στο νότιο Βέλγιο προξένησε το θάνατο ενός ατόμου το πρωί της Παρασκευής και τον τραυματισμό τεσσάρων, ανακοίνωσε το Κέντρο Κρίσης του Βελγίου. Δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Οικονομία: Tον εφιάλτη των αλλεπάλληλων αυξήσεων στο μέτωπο των έμμεσων φόρων αναδεικνύουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναφορικά με τη διάρθρωση των εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών τον Ιούνιο.

Τη Δευτέρα αρχίζει εκ νέου η μάχη της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες. Εκτός από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, που θα προετοιμάσει το έδαφος για το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Το οικονομικό επιτελείο θα έχει σειρά επαφών για τις εκκρεμότητες της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, την δεύτερη αξιολόγηση, το ΕΣΠΑ, αλλά -όπως όλα δείχνουν- και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Μετά τις Eurobank και Alpha Bank, το πράσινο φως για το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης άναψαν την Πέμπτη και τα Διοικητικά Συμβούλια της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής.

Τη δημιουργία ενός Ταμείου Συμμετοχών ύψους 400 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επενδύσεων, κυρίως, μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας. Το οποίο βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF), που θα αναλάβει τη διαχείριση του νέου Ταμείου, ώστε αυτό να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με την επικράτηση ήπιων πτωτικών τάσεων εν μέσω πτωτικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο τζίρος για μία ακόμη συνεδρίαση κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Αθλητισμός: Ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League επετεύχθη για τον Ολυμπιακό, έστω και μέσα από την διαδικασία της παράτασης. Η Αρούκα με το γκολ του Γκέγκε στο 80' ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0).

Αλλά στο έξτρα ημίωρο η κλάση του Τσόρι Ντομίνγκες «μίλησε» και με το γκολ του Αργεντινού στο 94' και του Ιντέγε στο 113' γράφτηκε το τελικό 2-1 που έδωσε στην ελληνική ομάδα το «εισιτήριο» για τη σημερινή κλήρωση στο Μονακό.

Σε... θρίλερ εξελίχθηκε η προσπάθεια πρόκρισης του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, καθώς οι Πειραιώτες έχασαν το προβάδισμα που είχαν από τη νίκη τους με 1-0 επί της Αρούκα στην Πορτογαλία.

Οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν το γκολ στο 80' από τον Γκέγκε και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 4ο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Ντομίνγκες... λύτρωσε τον Ολυμπιακό με το γκολ της ισοφάρισης (1-1).

Ενώ στο 113' ο Ιντέγιε έκανε το 2-1 και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση (Ολυμπιακός - Αρούκα 2-1). Χρονικά, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πέρασε πρώτος στους ομίλους. Καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος στη Δανία (Μπρόντμπι - ΠΑΟ 1-1), έχοντας «προίκα» το 3-0 της Λεωφόρου. 

Ακολούθησε ο ΠΑΟΚ με... σβηστές μηχανές κόντρα στους Γεωργιανούς (ΠΑΟΚ - Ντιναμό Τιφλίδας 2-0). Με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-0, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League.

Στο γήπεδο της Τούμπας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-0 με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες στο 5΄ και του Γιώργου Τζαβέλλα στο 45΄, σφραγίζοντας τυπικά την πρόκριση, η οποία είχε διασφαλιστεί από το πρώτο ματς (3-0).

Μετά από... διάλειμμα ενός έτους ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στους ομίλους του Europa League. Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι στη Δανία με τη Μπρόντμπι (1-1) στη ρεβάνς των play off.

Και με το 3-0 του πρώτου αγώνα πήραν με πανηγυρικό τρόπο το «εισιτήριο» για την αυριανή κλήρωση. Ο Μουχτάρ στο 35΄ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 65΄ ο Ιβανόφ ισοφάρισε με κεφαλιά.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της UEFA για τη σεζόν 2015-2016. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ που οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Champions League. 

Ενώ τον Ιούλιο πανηγύρισε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την εθνική ομάδα της χώρας του, πρώτευσε στη σχετική ψηφορία στην οποία συμμετείχαν 54 αθλητικοί συντάκτες από ισάριθμες χώρες-μέλη της UEFA. Ακολούθησαν οι Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης) και Αντουάν Γκριζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης).

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: