24 Αυγούστου, 2016

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Φαίνεται πως κλιμακώνεται η κατάσταση στην Συρία, αφού στις 22 Αυγούστου οι ΗΠΑ απαίτησαν την ανατροπή της διεθνώς αναγνωρισμένης νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας, επειδή πλέον η Β.Συρία είναι υπό αμερικανική κατοχή και ότι λέει η κυβέρνηση του Μ.Άσαντ δεν έχουν καμία ισχύ. 

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως, στην περίπτωση που βρεθεί συριακό μαχητικό να πετάει πάνω από αμερικανικές δυνάμεις θα καταρριφθεί. Την ανακοίνωση αυτή τη υποστήριξε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Jeff Davis, ενώ ένας άλλος εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Peter Cook.

Είπε ότι «θα συνεχίσουμε να συμβουλεύουμε το συριακό καθεστώς να μείνει μακρυά από αυτές τις περιοχές». «Θα υπερασπιστούμε τους ανθρώπους μας στο έδαφος και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο να τους υπερασπιστούμε».

Το κλαδί που φούντωσε όμως την φωτιά, ήταν όταν ο Cook είπε ότι τα ρωσικά μαχητικά που επιχειρούν νόμιμα με την άδεια της συριακής κυβέρνησης θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση. «Αν απειλήσουν τις αμερικανικές δυνάμεις έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους στρατιώτες μας».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: