09 Αυγούστου, 2016

ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ 70 ΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ένα νοσοκομείο στην Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν την Δευτέρα τουλάχιστον 70 άνθρωποι. 

Καθώς και να τραυματιστούν παραπάνω από 100, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που πρόσκειται στην οργάνωση. Ένας μάρτυρας του Ισλαμικού Κράτους πυροδότησε τη ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε σε μια συγκέντρωση εργαζομένων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Πακιστανών αστυνομικών στην πόλη Κουέτα", αναφέρει το Amaq.

Στο νοσοκομείο είχαν συγκεντρωθεί δικηγόροι και δημοσιογράφοι για να παραλάβουν τη σορό του Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Μπαλουτσιστάν. Το παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-κχραρ, νωρίτερα χθες ανέλαβε επίσης την ευθύνη για την επίθεση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταδίκασαν την επίθεση. "Οι τρομοκράτες στοχοθέτησαν ένα νοσοκομείο, έναν μεγάλο αριθμό δικηγόρων και δημοσιογράφων, δύο από τους σημαντικότερους στυλοβάτες κάθε δημοκρατίας", τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ελίζαμπεθ Τριντό, με ανακοίνωσή της.

"Αυτές οι βάρβαρες και παράλογες επιθέσεις απλά εμβαθύνουν την κοινή μας θέση για να συντρίψουμε την τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο", πρόσθεσε.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: