25 Ιουλίου, 2016

Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ

 

Η κινεζική οικονομία κινείται σε εξαιρετικό δρόμο. Το ΔΝΤ μάλιστα αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας το 2016 στο 6,6%, λόγω της «καθοριστικής και αποφασιστικής» εφαρμογής μεταρρυθμίσεων και της «σταθερής» στήριξης της οικονομίας, όπως δήλωσε η γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ, από το Πεκίνο.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της Κίνας στο 6,6% από 6,5% που ήταν η πρόβλεψη του Απριλίου, για δύο λόγους:

«Πρώτον, είδαμε την καθοριστική και αποφασιστική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και,

Δεύτερον, υπήρξε επίσης στήριξη στην οικονομία για να στηριχθεί η ανάπτυξη». «Όσον αφορά το τελευταίο, δεν είχε τη μορφή μίας τεράστιας δημοσιονομικής στήριξης, αλλά κάποιας εύρωστης και σταθερής στήριξης, για να διασφαλισθεί ότι η ανάπτυξη είναι πράγματι βιώσιμη», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

Μάλιστα η κ. Λαγκάρντ θα αναθεωρούσε ανοδικά την πρόβλεψη και για την παγκόσμια οικονομία αλλά λόγω του Brexit, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. «Αυτό που είναι πιο απογοητευτικό, είναι ότι είχαμε κάνει κάποια σενάρια. Με τα πιο απαισιόδοξα σενάρια, η παγκόσμια ανάπτυξη το επόμενο έτος θα μειωνόταν κατά μισή ποσοστιαία μονάδα» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: