20 Ιουλίου, 2016

ΔΕΝ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

 

Εντύπωση, για να μην πούμε κατάπληξη, μας προξένησε το γεγονός, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κάλεσε στο γραφείο του τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, είναι ο άνθρωπος ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την πιο μαύρη σελίδα της μεταπολεμικής ελληνικής ιστορίας, αφού ήταν ο πρωθυπουργός ο οποίος, επιλέγοντας το Καστελόριζο για να ανακοινώσει την μελαγχολική απόφασή του.

Κάλεσε τότε τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς να κινήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονταν για οικονομική στήριξη της Χώρας μας, προσκαλώντας παράλληλα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Έτσι, χωρίς τη θέληση του ελληνικού λαού, χωρίς να κάνει δηλαδή έστω ένα δημοψήφισμα, ο κ. Παπανδρέου μάς έβαλε στο Μνημόνιο και «έδεσε χειροπόδαρα» την Χώρα μας για πολλά χρόνια! Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη φράση του ότι ο ελληνισμός θα περάσει μια νέα οδύσσεια, όπερ και εγένετο!

Πάντα ταύτα, αν σκεφτεί κανείς ότι το πρώτο Μνημόνιο έφερε δεύτερο Μνημόνιο, το δεύτερο Μνημόνιο έφερε τρίτο Μνημόνιο και ο Θεός γνωρίζει τι άλλα Μνημόνια θα υπογράψουμε μέχρι να δούμε τη Χώρα μας να χαλαρώνει από τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα και να βγαίνει επί τέλους στις διεθνείς αγορές ως ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος!

Με την πρόσκλησή, λοιπόν, του κ. Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται εκτεθειμένος απέναντι στον ελληνικό λαό. Ακόμη και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Kontra News», που τον υποστηρίζει όσο καμία άλλη πολιτική εφημερίδα, του κάνει σήμερα αυστηρή κριτική για την επιλογή αυτή.

Ενώ η δυσαρέσκεια αυτή φαίνεται να διαχέεται στα ευρύτερα στρώματα του ελληνικού λαού, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Κακά τα ψέματα!.. Η πολιτική δεν οικοδομείται με κατεδαφισμένα υλικά!.. Άνθρωποι που πέρασαν στο περιθώριο επειδή τους καταδίκασε στην αφάνεια ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να επιστρέφουν διθυραμβικά, ως παλιοί θριαμβευτές στην Ρώμη, διότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις τραυματίζεται ανεπιστρεπτί το γόητρο της ίδιας της πολιτικής ζωής του τόπου!

Λένε ορισμένοι ότι ο κ. Τσίπρας προέβη σ’ αυτήν την πολιτική κίνηση ως αντιπερισπασμό στην κ. Φώφη Γεννηματά επειδή η πρόεδρος του Πασόκ δεν συναινεί στην ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου. Μπορεί να έχουν δίκιο. Αλλά, αλίμονο στην πολιτική η οποία λειτουργεί με γνώμονα το γινάτι. «Το γινάτι βγάζει μάτι» λέει ο λαός.

Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν οικοδομούμε πολιτική σκέψη, αλλά παράγουμε μονάχα ιούς αυτοκαταστροφής. Και το σύνδρομο της αυτοκαταστροφής το έχει επιδείξει πολλάκις ο πολιτικός κόσμος της Χώρας στην μεταπολεμική ζωή του τόπου. Καιρός να συνέλθουμε. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Νισάφι πια!...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: