12 Ιουλίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Μη οικοδομήσιμα καθίστανται εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης σε όλη την Ελλάδα βάσει νομοθετικής διάταξης που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περί ενεργειακών επιθεωρητών και το οποίο συζητείται στη Βουλή αυτές τις ημέρες.

Στο Δημαρχείο της Αργυρούπολης - Ελληνικού εισέβαλαν το πρωί της Τρίτης περίπου 15 άτομα που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι διαμαρτύθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο.

Των χειρισμών της κυβέρνησης στα Εξάρχεια υπεραμύνεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απέναντι στις επικρίσεις για ανεξέλεγκτη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή. Με αφορμή την επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, δήλωσε ότι «ήταν μια επιχείρηση που είχε να γίνει 30 χρόνια».

Την ώρα που οι διεργασίες για τον εκλογικό νόμο συνεχίζονται, με την κυβέρνηση να θεωρεί ότι ο στόχος των 200 ψήφων στο νομοσχέδιο δεν είναι άπιαστος, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής με νέες δηλώσεις τους -ενταγμένες στην κυβερνητική στρατηγική- ασκεί πίεση στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι στο παρελθόν έχει προτείνει την απλή αναλογική, ενώ τώρα την απορρίπτει.

Ξεκινά σήμερα, Τρίτη, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που αφορά την χρηματοδότηση της φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Κόσμος:Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 32 τραυματίστηκαν την Τρίτη, όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχθηκε σε προάστιο στα βόρεια της Βαγδάτης. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, εκτιμάται πως πρόκειται για άλλο ένα αιματηρό χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους.

Στην αποκάλυψη ότι κάθε μήνα η αμερικανική κυβέρνηση εξουσιοδοτεί 4.000 επιθέσεις στον κυβερνοχώρο προχώρησε ανώτατο στέλεχος της Google, που ανήκει στον όμιλο Alphabet, τονίζοντας πως ήδη η εταιρεία έχει αρχίσει να ενημερώνει σχετικά τους πελάτες της.

Συναγερμός ξανά τη Δευτέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες για επεισόδιο με πυροβολισμούς στην κομητεία Μπέριεν στο Σεντ Τζόζεφ του Μίσιγκαν. Ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο δικαστικό μέγαρο της κομητείας σκοτώνοντας δύο δικαστικούς επιμελητές και τραυματίζοντας έναν αστυνομικό, βοηθό σερίφη. Ο δράστης έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Κατά πληροφορίες, ο δράστης μεταφερόταν στη φυλακή όταν άρπαξε το όπλο αστυνομικού και άρχισε να πυροβολεί.

Μια κομψή, νεαρή γυναίκα στέκεται ακίνητη και εντελώς ατάραχη στο δρόμο μπροστά στους πάνοπλους αστυνομικούς. Είναι εκεί για να διαμαρτυρηθεί για την υπερβολική βία της αστυνομίας και να συμμετάσχει στην πορεία για το «Black Lives Matter». Εικόνα-σύμβολο της ταραχώδους περιόδου που βιώνουν οι ΗΠΑ.

Οι επιπτώσεις του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος στην οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, με τους υπουργούς Οικονομικών να καλούν το Λονδίνο και την Τερέζα Μέι να ενεργοποιήσουν το συντομότερο δυνατόν το Άρθρο 50 για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες του διαζυγίου προς αποφυγή παρατεταμένης αβεβαιότητας.

Οικονομία: Αν η κρίση που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές τράπεζες είναι το ένα αγκάθι στα πλευρά της Ρώμης, το άλλο αγκάθι είναι η υποτονική επίδοση της βιομηχανικής της παραγωγής.

Τα κενά στη φύλαξη του εμπορευματικού σταθμού του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη έφεραν στην επιφάνεια οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών. Οι διαμεταφορείς της Β.Ελλάδας βλέπουν τα εμπορεύματά τους, τα οποία αδυνατούν να μεταφέρουν, να λεηλατούνται καθημερινά.

Εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσει η καταβολή των κουρεμένων εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα, τα πρώτα 1.500 ψαλιδισμένα εφάπαξ από τα 62.000 που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα πιστωθούν στο τέλος Ιουλίου 2016 σε λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι περιμένουν στην ουρά εδώ και τρία χρόνια.

Αθλητισμός: Η φανέλα του Άγγλου επιθετικού Τζεφ Χερστ που πέτυχε χατ-τρικ στον τελικό του Μουντιάλ το 1966 απέναντι στην Δυτική τότε Γερμανία, μπαίνει σε δημοπρασία με το κόστος της υπολογίζεται ότι θα φτάσει τις 500.000 λίρες.

Το Euro 2016, ολοκλήρωσε την διαδρομή του με την μεγάλη επιτυχία της Πορτογαλίας, μετά 51 αγώνες. Σημειώθηκαν 108 γκολ, με μέσο όρο 1 κάθε 44 λεπτά και 2,12 ανά αγώνα. Τα περισσότερα γκολ (21) μπήκαν στο διάστημα από 46’ έως 60’, τα λιγότερα (1) στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Δύο είναι τα γκολ που μπήκαν στην διάρκεια παράτασης.

Με... λειψή ομάδα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα τη νορβηγική Όντ Γκρένλαντ στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa League (14 και 21 Ιουλίου οι αγώνες), καθώς στη λίστα που δηλώθηκε στην UEFA περιλαμβάνονται 19 παίκτες, με την ομάδα της Ηπείρου να έχει τη δεδομένη στιγμή μόνο δύο τερματοφύλακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: