11 Ιουλίου, 2016

ΚΙ ΑΛΛΗ ΘΗΤΕΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ;

 

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο ZDF, η Μέρκελ ρωτήθηκε αν θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία στις εκλογές του 2017. Η Καγκελάριος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας: «Θα ειπωθεί ό,τι είναι απαραίτητο, όταν θα είναι απαραίτητο».

Σχετικά με τον υποψήφιο διάδοχο του Ομοσπονδιακού Προέδρου Γιοάχιμ Γκάουκ, του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2017, σημείωσε ότι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στα κρατίδια Μεκλεμβούργο-Πομερανία και Κάτω Σαξονία.

Αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας υποψήφιος ο οποίος θα μπορεί να συγκεντρώσει την ευρύτερη δυνατή στήριξη. Σε ό,τι αφορά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), και του αδελφού κόμματός τους στην Βαυαρία, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

η Καγκελάριος προέταξε ότι όλες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από κοινού και δήλωσε ότι θεωρεί λήξασα την διαφορά της με τον Βαυαρό Πρωθυπουργό και Αρχηγό της CSU Χορστ Ζεεχόφερ σε ό,τι αφορά την προσφυγική πολιτική.

«Είναι σαφές ότι υπήρξε διαφωνία. Είναι επίσης σαφές ότι κοιτάζουμε προς το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι τα κοινά σημεία με την CSU είναι πολύ περισσότερα από τις διαφορές.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: