19 Ιουλίου, 2016

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ''ΕΠΕΝΔΥΕΙ'' ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Τόμας Ράχελ. Επίμονα πιστεύει στην Εκκλησία. Αναγνωρίζει το έργο Της και την θεωρεί τον πιο αξιόπιστο εταίρο για να ξεκινήσει μία συνεργασία της γερμανικής κυβέρνησης με την Ελλάδα ώστε να εκπονηθούν από κοινού προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Να δημιουργηθούν υποδομές που θα βοηθήσουν τη βελτίωση της αγοράς εργασίας και θα συμβάλλουν για να οδηγηθεί η χώρα μας σε μια αναπτυξιακή πορεία.  Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Έρευνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Τόμας Ράχελ συναντήθηκε πρόσφατα με τον Αρχιεπίσκοπο.

Όχι γιατί η σύζυγος του είναι χριστιανή και πολύ πιστή και έχει ιδία άποψη για την πρόσφορα της Εκκλησίας. Αλλά διότι ο ίδιος θεωρεί πως η Εκκλησία της Ελλάδος έχει κάνει αξιόλογο κοινωνικό έργο και αξιόπιστα μπορεί να συμβάλλει στην επόμενη ημέρα της Ελλάδος.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις σκέψεις του, ενώ παρόντες ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

Ο Γερμανός αξιωματούχος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με βασικό στόχο τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση από την ελληνική οικονομία του ιδιαίτερα καλλιεργημένου και υψηλών δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

«Προσπαθούμε", δήλωσε ο υπουργός, " και οι δύο μέσα από την έρευνα και την παιδεία να καλυτερεύσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα, κυρίως στο θέμα της ανεργίας. Θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε το πρόγραμμα διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα της γεωργίας και θα ερευνήσουμε αυτές τις δυνατότητες.

Θα αναπτύξουμε κάποιες ιδέες, τις οποίες θα παρουσιάσουμε στην ελληνική κυβέρνηση και στην ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας για να δούμε μέχρι ποιο σημείο αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι επικερδές και για τις δύο πλευρές. Έχουμε ένα κοινό όραμα με την Εκκλησία. Πιστεύουμε ότι οι νέοι πρέπει να έχουν μια επαγγελματική προοπτική και σε αυτό το σημείο θέλουμε να συνεργαστούμε».

Αναφέρθηκε, επίσης, σε προγράμματα που θα βοηθήσουν να αναπτυχθεί η αγροτική καλλιέργεια, επισημαίνοντας πως η ιδέα του προγράμματος αυτού ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Γερμανία είχε καταθέσει στον Υπουργό την σκέψη για την δημιουργία και υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου.

Ο Υπουργός, ζήτησε τη συμβολή της Εκκλησίας και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου για την επίτευξη αυτού του προγράμματος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: