08 Ιουλίου, 2016

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΝΤΑΛΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Πανικός στο Ντάλας, όπου δεκάδες αστυνομικοί πυροβολήθηκαν από αγνώστους κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, ως αντίποινα για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα.

Έντεκα αστυνομικοί στο Ντάλας πυροβολήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές στη διάρκεια διαδηλώσεων για τα θανατηφόρα πυρά της αστυνομίας κατά Αφροαμερικάνων στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα, σύμφωνα με τον τοπικό αρχηγό της αστυνομίας. Πέντε αστυνομικοί νεκροί και έξι τραυμάτισε, κάποιοι σοβαρά. 

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι δέχθηκαν τους πυροβολισμούς στη διάρκεια διαδήλωσης στο πάρκο Belo Garden του Ντάλας. Να υπενθυμίσουμε ότι εξαιτίας των δύο αιματηρών περιστατικών αστυνομικής βίας, υπάρχει ένα ξέσπασμα οργής στις ΗΠΑ, με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατ΄ατης αστυυνομικής βίας.

Ο Ντέιβιντ Μπραουν δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν 11 αστυνομικούς, οι πέντε από τους οποίους είναι νεκροί. Ο Ντέιβιντ Μπράουν, αρχηγός της αστυνομίας στο Ντάλας, δήλωσε ότι οι αρχές δε γνωρίζουν ακόμη τα κίνητρα της επίθεσης των δραστών που πυροβόλησαν τους 11 αστυνομικούς.

Έχουν ήδη τεθεί υπό κράτηση τρία άτομα, ενώ οι αστυνομικές αρχές στο Ντάλας, έχουν εντοπίσει έναν ύποπτο σε γκαράζ, και σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπράουν διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τον ύποπτο.

«Το τέλος έρχεται» φώναζε «ο ύποπτος με τον οποίο διεξάγονται αυτή την ώρα διαπραγματεύσεις και ο οποίος αντάλλασσε πυρά με εμάς τα τελευταία 45 λεπτά είπε στους διαπραγματευτές ότι υπάρχουν βόμβες παντού» στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας Ντέιβιντ Μπράουν. 

11.22:Πληροφορίες θέλουν τον ύποπτο νεκρό. Δύο είναι οι εκδοχές: πως σκοτώθηκα στην ανταλλαγή πυροβολισμών και η δέυτερη ότι αυτοπυροβολήθηκε. Τέλος, η πόλη κηρύχθηκε από τις αρχές σε κατάσταση πολιορκίας και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχωρεί στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας, μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι νεκροί.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: