14 Ιουλίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Κινηματογραφική» διάρρηξη τα ξημερώματα της Πέμπτης σε κατάστημα καλλυντικών στο Αιγάλεω, επί της Πέτρου Ράλλη 76. Άγνωστοι έριξαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο πάνω στα ρολά του μαγαζιού και τα έσπασαν, μπήκαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και προϊόντα.

Την επίσπευση των δύο υποθέσεων που αφορούν τα μαύρα ταμεία της Siemens ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Για «σκόπιμες διαρροές από άγνωστους, δήθεν πολιτικούς κύκλους, με αισχρά υπονοούμενα, που δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος σχετικά με τον θόρυβο που έχει προκληθεί για την αναβολή της υπόθεσης Siemens και την απόδοση ευθυνών στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Σκληρή ανακοίνωση και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Μετά τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης προαναγγέλλει ελέγχους και στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους ξενόγλωσσων φροντιστηρίων αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή που θα αναλάβει να εξετάσει εάν όλα τα κέντρα ξένων γλωσσών λειτουργούν με την επίσημη άδεια.

Σε 1.223 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες που εξακολουθούν να διαμένουν σε στέγαστρο περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά και αναμένεται σταδιακά να μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας Οινοφύτων. Την ίδια ώρα, συνεργεία του ΟΛΠ προέβησαν σε απολύμανση και καθαρισμό του εσωτερικού χώρου του κτιρίου της Πέτρινης Αποθήκης το οποίο κλειδώθηκε.

Κόσμος: Τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ όσο και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Όπως ανακοίνωσε, ενημέρωσε τους δύο ηγέτες ότι η κυβέρνησή της θα χρειαστεί χρόνο προτού ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ξυλοδαρμούς προσφύγων από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουγγαρίας καταγγέλλει σε έκθεσή του το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), κάνοντας λόγο για «απάνθρωπη» μεταχείριση. «Ανυπόστατες» χαρακτηρίζει τις καταγγελίες η κυβέρνηση.

Την πολιτική της διακριτικής διπλωματίας επέλεξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να πείσουν τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, το Βιετνάμ και άλλες ασιατικές χώρες να μην προχωρήσουν σε έντονες κινήσεις, μετά την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης η οποία απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Ο διεκδικητής της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος Όουεν Σμιθ δηλώνει στην εφημερίδα Guardian ότι θα επιδιώξει δεύτερο δημοψήφισμα ή γενικές εκλογές για το Brexit. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάλπη θα πρέπει να στηθεί αφού θα έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως οι όροι αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Στην τελική ευθεία για την επιλογή του αντιπροέδρου βρίσκονται οι διαβουλεύσεις του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ προανήγγειλε μέσω Twitter ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του την Παρασκευή, από την Νέα Υόρκη.

Οικονομία: Στην Ελλάδα είναι πιο επείγον από ποτέ να αποκατασταθεί το κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και επενδυτικής ασφάλειας δηλώνει στη συνέντευξή του στα Νέα, την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στις δυνατότητες που δίνει το σχέδιο Γιούνκερ στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των τραπεζών.

Τη χρυσή τομή, ώστε να αποφευχθεί ο ξαφνικός θάνατος του Μαρινόπουλου συνεχίζουν να αναζητούν οι πιστώτριες τράπεζες, οι προμηθευτές και η Σκλαβενίτης. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων εξακολουθεί να βρίσκεται το ύψος του «κουρέματος» των προμηθευτών, αλλά και η νέα χρηματοδότηση που θα λάβει η εταιρεία από τις τράπεζες.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα καταρτιστεί προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης παρείχε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας.

Αθλητισμός: Η Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία προκρίθηκε στον τελικό του Copa Libertadores, καθώς νίκησε και στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης (το champions league των ομάδων της Νότιας Αμερικής), τη Σάο Πάολο με 2-1.

Με «τριάρα» φιλοδώρησε ο Ολυμπιακός τη Βέστερλο. Οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο φιλικό επί βελγικού εδάφους επικράτησαν 3-2 δείχνοντας ότι μέρα με τη μέρα βρίσκουν τα... πατήματά τους, ενόψει των πρόωρων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στα προκριματικά του Champions League. Τα τέρματα του Ολυμπιακού σημείωσαν οι Πουλίδο (39`-πέναλτι), Ανδρούτσος (62`) και Ιντέγε (65`), ενώ οι Βέλγοι μείωσαν με τους Γκαμβουλά (82`).

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε καλά στο «Σουκρού Σαράτσογλου» απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, είχε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά πλήρωσε κάποιες αμυντικές αδυναμίες στο 3-5-2 του Στραματσόνι, που είχε «αδύναμο κρίκο» τον Ιβάνοφ κι έτσι η αθηναϊκή ομάδα ηττήθηκε με 2-1.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: