21 Ιουλίου, 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΗ

 

Τουρκικά φουσκωτά προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα. Πληροφορίες ότι οι επιβαίνοντες, είναι Τούρκοι πραξικοπηματίες. Οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν έρευνες στο Μπόζμπουρουν. Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ.

Έρευνες του λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού στο Ν. Αιγαίο, στα ανοιχτά της Σύμης για τυχόν εντοπισμό φουσκωτών με Τούρκους στρατιωτικούς, που στοχεύουν να διαφύγουν από την Τουρκία και να φτάσουν σε ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα υπάρχει πρόθεση να μεταβούν στη Σύμη, ωστόσο η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το γενικό πρόσταγμα που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι εντολές που έχει λάβει η ΕΛΑΣ, είναι να βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις των νήσων και εφόσον πατήσουν επί ελληνικού εδάφους να συλληφθούν πάραυτα. Στην περιοχή περιπολεί η πυραυλάκατος "Βότσης" και έχει σηκωθεί και ελικόπτερο, που ερευνά από αέρος.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη. 

Για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δέκα από τους καταδρομείς αυτούς έχουν προσαχθεί. Σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία. 

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, και οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Ναυτιλίας - Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: