30 Ιουλίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Αναφορές για τους οργανωτές των διαδοχικών αιματηρών επιθέσεων στην Κύπρο - κυρίως στην περιοχή της Αγίας Νάπας - με συνολικά 11 νεκρούς και στις οποίες υπάρχει «εμπλοκή» Ελλήνων φέρεται να έχουν δοθεί τις τελευταίες ημέρες στις αρχές της μεγαλονήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσδιορισθεί ονόματα ηθικών αυτουργών αλλά και μεσαζόντων στα «συμβόλαια θανάτου» και θεωρείται ιδιαίτερα πιθανόν να υπάρξουν νέες διώξεις. Και αυτό ενώ υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον...

Απολύτως άκυρο κρίθηκε ομόφωνα από τους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας το κλητήριο θέσπισμα με βάση το οποίο είχε παραπεμφθεί σε δίκη ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης για φερόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.

Την άποψη ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση βιβλίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Να μην φθάνουμε στο σημείο να καταλύεται η ελευθερία των φορέων που ασκούν την ιδιωτική παιδεία να επιλέγουν το προσωπικό τους και να το αξιολογούν, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ.Φορτσάκης.

Επικοινωνία με το περιβάλλον έχει και πάλι ο 7χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, μετά τον τραυματισμό του από λέμβο το περασμένο Σάββατο στην παραλία Τσιλιβί, στη Ζάκυνθο.

Συνελήφθησαν, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 48χρονος διοικητικός υπάλληλος Πολεοδομίας δήμου της Αττικής και 58χρονος ιδιώτης, αρχιτέκτονας - μηχανικός, κατηγορούμενοι για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, αντίστοιχα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Κόσμος:Το δίκτυο των υπολογιστών τους οποίους χρησιμοποιεί η εκστρατεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δέχθηκε και αυτό κυβερνοεπίθεση στο πλαίσιο ευρείας παρείσφρησης χάκερ σε υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν 35 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) οι οποίοι επιχείρησαν να εισβάλουν σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές.

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση 17 δημοσιογράφων, οι οποίοι κατηγορούνται για σχέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υποκινητή της αποτυχημένης απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ηλικιωμένος αφγανός μουλάς συνελήφθη επειδή απήγαγε και παντρεύτηκε κοριτσάκι ηλικίας μόλις 6 ετών, σε απομονωμένη επαρχία του Αφγανιστάν, όπου η κακοποίηση γυναικών αποτελεί συχνό φαινόμενο.

Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό μαιευτηρίου που βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ανακοίνωσε η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children, η οποία παρέχει στήριξη στο νοσοκομείο. Δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Οικονομία: Η Monte dei Paschi, η Raiffeisen, η Banco Popular και δύο ιρλανδικές τράπεζες είχαν τη χειρότερη επίδοση στα stress tests, μεταξύ 51 τραπεζών από όλη την ευρωζώνη, πλην Ελλάδας και Πορτογαλίας.

«Η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων δείχνει βελτίωση της ανθεκτικότητας του τραπεζικού συστήματος της ζώνης του ευρώ» ανακοίνωσε η ΕΚΤ. Φόρο και προσαυξήσεις που μπορεί να φθάνουν ακόμη και το 90% για τα αδήλωτα εισοδήματα και τις καταθέσεις θα προβλέπει νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψή τους, το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Οι τελικές διατάξεις βρίσκονται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις αρχικές επιδιώξεις της κυβέρνησης για φορολογική αμνηστία και το μόνο δέλεαρ φαίνεται να είναι η άρση των ποινικών διώξεων για φοροδιαφυγή.

Σήμερα, Σάββατο, θα γίνει η 12η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Το ποσό των 2.656.262,82 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 21.296 ιδιοκτητών ακινήτων.

Αθλητισμός: Αποδυναμωμένη θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό η Χάποελ Μπερ Σεβά στη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League το βράδυ της 3ης Αυγούστου. 

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός της πρωταθλήτριας Ισραήλ, Γουίλιαμ Σοάρες, αποχωρεί από το σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κολόμπους Κρου και δεν θα προλάβει τη δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Για ακόμα μία φορά ο μάνατζερ του Πολ Πογκμπά διέψευσε τα σενάρια που θέλουν τη Γιουβέντους με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχουν συμφωνήσει για την μεταγραφή του παίκτη στους Μπέμπηδες. Μάλιστα, ο Ραϊόλα άφησε αιχμές για τους δημοσιογράφους που τους χαρακτήρισε «παπαγαλάκια».

Έκλεισε και η τελευταία εκκρεμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο των ρεβάνς των ελληνικών ομάδων την προσεχή εβδομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την Παρασκευή ρυθμίστηκε και η μετάδοση του επαναληπτικού του Παναθηναϊκού στη Στοκχόλμη κόντρα στην ΑΪΚ, αγώνα που τελικά θα προβληθεί από τον OTE TV. Ετσι, δεν υπάρχει «κενό» της τελευταίας στιγμής, όπως έγινε με την ΑΕΚ στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: