29 Ιουλίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα εξαπολύουν οι «53+» για την εκκένωση των υπό κατάληψη χώρων στη Θεσσαλονίκη, τους οποίους αναφέρουν ως χώρους φιλοξενίας προσφύγων, και τις συλλήψεις αλληλέγγυων.

«Όσοι δικαιολογούν το χτύπημα σε αλληλέγγυους και χώρους φιλοξενίας προσφύγων θα μας βρούνε απέναντι τους» τονίζουν. Προσπάθεια ενόπλων για την επανεμφάνιση της «Σέχτας Επαναστατών» πιθανολογεί η ΕΛ.ΑΣ. ότι υποκρύπτεται πίσω από τη νέα αποστολή δέματος-βόμβα, η οποία δεν εξερράγη, σε δικαστικό λειτουργό.

Και αυτό προκειμένου, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όχι μόνο να διαμορφωθεί εικόνα «αναγέννησης» του εγχώριου αντάρτικου πόλης με χτύπημα μιας οργάνωσης-«φόβητρο» αλλά και για να προσφερθεί ίσως άλλοθι σε κρατούμενους αντιεξουσιαστές.

Επίθεση από άγνωστους έγινε τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας πιθανότατα σιδηρολοστούς και σφυριά, οι δράστες εμφανίστηκαν γύρω στις 2.50 τα ξημερώματα στα γραφεία, όπου προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες.

«Γιατί πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν παίρνουν πολυήμερη καλοκαιρινή άδεια; Πρόκειται για φιλότιμους αστυνομικούς, για έκτακτες καταστάσεις ή συμβαίνει και κάτι άλλο;». Σε αυτό το ιδιότυπο ερώτημα ζητά τις τελευταίες εβδομάδες απάντηση η ηγεσία του Σώματος που βρίσκεται μπροστά στο φαινόμενο των αξιωματικών οι οποίοι... απαρνούνται τις καλοκαιρινές διακοπές και παραμένουν στα γραφεία τους. Και αν ακόμη φύγουν, αυτό γίνεται για μόλις λίγα 24ωρα. 

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα γίνουν σήμερα, Παρασκευή τα εγκαίνια του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει το πρωί από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ειδική πτήση της Aegean/Olympic Air για την Πάρο και θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Αιχμές από το Μαξίμου για καθυστερήσεις στο έργο από χειρισμούς προηγούμενων κυβερνήσεων.

Κόσμος: Την ανάγκη για σταθερή ηγεσία και συλλογικό πνεύμα προκειμένου οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόνισε η Χίλαρι Κλίντον κατά την ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δημιούργησε μία ρητορική αντίθεση μεταξύ της υποψηφιότητάς της και του «επικίνδυνου» και «εκρηκτικού» όπως τον περιέγραψε, Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν θα χτίσουμε τείχος, αλλά μία οικονομία όπου ο καθένας που θέλει θα έχει ένα καλά αμειβόμενο επάγγελμα» είπε.

Ένα αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας Jetstar κι ένα αεροσκάφος της AirAsia κινδύνευσαν να συγκρουστούν το πρωί της Πέμπτης στον αέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών της Αυστραλίας.

Νέο βίντεο στο οποίο φέρεται να εμφανίζεται ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στην εκκλησία στη Νορμανδία να καλεί τους μουσουλμάνους να καταστρέψουν τη χώρα έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος.

Στο βίντεο, ο 19χρονος Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίρ Πετιζάν, που έχει επίσημα αναγνωριστεί ως ένας από τους δύο άντρες που ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει και του έκοψαν τον λαιμό, απευθύνεται άμεσα στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.

Άλλες 2.850 θέσεις εργασίας αναμένεται να καταργήσει τους επόμενους μήνες η εταιρεία Microsoft, φέρνοντας το σύνολο των προγραμματισμένων απολύσεων σε 4.700, ή 4% του εργατικού της δυναμικού παγκόσμια. Θύελλα έχει ξεσηκώσει το δημόσιο κάλεσμα του Ντόναλντ Τραμπ στη Ρωσία να βάλει το χέρι της στην προεδρική κούρσα.

Ενθαρρύνοντας επί της ουσίας ξένη αντίπαλη δύναμη να προχωρήσει σε κυβερνοκατασκοπεία με στόχο πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Τραμπ κάλεσε -σε μία πρωτοφανή ακόμη για τα δεδομένα του αναφορά- τη Ρωσία να βρει και να δημοσιοποιήσει δεκάδες χιλιάδες email της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον. Προσπαθώντας αργότερα να τα «μαζέψει», ο Τραμπ υποστήριξε πως ήταν απλά ένα σαρκαστικό σχόλιο...

Οικονομία:Το πρώτο δύσκολο τεστ για την εισπραξιμότητα των νέων φόρων περνάει αυτές τις ημέρες το οικονομικό επιτελείο περιμένοντας με αγωνία να δει τα φορολογικά έσοδα του Ιουλίου που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία.

Μόνο από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να εισπράξει 3,66 δισ. ευρώ εκ των οποίων 1,2 δισ. ευρώ θα πρέπει να φανούν στα ταμεία του Δημοσίου μέχρι σήμερα που λήγει η προθεσμία.

Μπορεί η ανεργία στην Ισπανία να είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, αλλά οι προσπάθειες που κάνει η χώρα για αύξηση της απασχόλησης και η θετική πορεία της οικονομίας φαίνεται ότι έχουν αποτέλεσμα.

Τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η εθνική στατιστική υπηρεσία από τη Μαδρίτη δείχνουν ότι παρά το χωρίς προηγούμενο πολιτικό αδιέξοδο των τελευταίων επτά μηνών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η ανεργία στην Ισπανία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι χρόνων

Στρατηγικός κακοπληρωτής είναι μία στις έξι επιχειρήσεις με μη εξυπηρετούμενες οφειλές προς το τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Σε αυτήν αναλύεται η συμπεριφορά 13.070 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με συνολικό τραπεζικό δανεισμό 56,8 δισ. ευρώ στο τέλος του 2015.

Αθλητισμός: Η ΑΕΚ μετά απο πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως αμυντικά, απέσπασε λευκή ισοπαλία απο την Σεντ Ετιέν στο «Ζοφρουά Γκισάρ» στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 4/8 (21:00) στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε στο «AZ Stadion», ηττήθηκε τελικά με 0-1 από την Άλκμααρ, αλλά δεν έχασε τις ελπίδες πρόκρισης στα play off του Europa League. Οι Ολλανδοί θα έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του Περιστερίου (4/08), χάρις στο γκολ του Λούκασεν στο 36΄.

Χωρίς τον Δημήτρη Σιόβα θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο Ισραήλ με την Χαποέλ Μπερ Σεβά (3/8, 21:00) στην ρεβάνς των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. O διεθνής αμυντικός τραυματίστηκε στην ισοπαλία (0-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση στον οπίσθιαιο μηραίο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: