22 Ιουλίου, 2016

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ - ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Ένοπλη επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia Einkaufszentrum του Μονάχου σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, σε ώρα αιχμής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων. Η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί. 

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ο αριθμός των θυμάτων, αλλά ούτε και των δραστών. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως ενδεχομένως ο δράστης ή οι δράστες να βρίσκονται ακόμη εντός του εμπορικού κέντρου. Αξιωματικός της αστυνομίας όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό κι αν υπήρξαν πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο απάντησε: «Είναι πιθανώς κάτι μεγαλύτερο». 


Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία από αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο. Η γερμανική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από ένα εμπορικό κέντρο του Μονάχου όπου ακούστηκαν πυρά πριν από λίγο, όπως γνωστοποίησε μια εκπρόσωπός της. Ένας εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Munich Olympia Shopping Centre αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενος να πει πως «έχουμε πρόβλημα».

Το Skynews κάνει λόγο για 15 νεκρούς σύμφωνα με τις πληροφορίες του ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας πραγματοποιούν συνεχώς πτήσεις στην αποκλεισμένη περιοχή. Η Suddeutsche Zeitung κάνει επίσης λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες επικαλούμενη αστυνομική πηγή. Για έναν νεκρό και δέκα τραυματίες έκανε λόγονωρίτερα η Βαυαρική Ραδιοφωνία (BR).

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, υπάρχουν φωτογραφίες αυτοπτών μαρτύρων στις οποίες εικονίζεται τουλάχιστον ένας άνθρωπος που κείτεται, πιθανότατα νεκρός, στο έδαφος. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τς πληροφορίες για θανάτους και τραυματισμούς, μίλησε πάντως για "κάτι μεγαλύτερο" από ό,τι είχε αρχικά περιγράψει. Οι πληροφορίες για τα θύματα παραμένουν συγκεχυμένες.

Νεκροί και τραυματίες στην επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο, σύμφωνα με την γερμανική SZ, που αναφέρει πως δεν είναι γνωστά περισσότερα για το δράστη και για τα αίτια της επίθεσης. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή.Ο δράστης πάντως είναι ένας, άγνωστο αν πρόκειται για άνδρα ή για γυναίκα.

Αυτόπτης μάρτυρας που εργαζόταν σε κοντινό κτίριο ανέφερε πως άκουσε πυροβολισμούς και είδε τραυματίες, καθώς και ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι. Η αστυνομία τους συνέστησε να μείνουν στο κτίριο.Η αστυνομία εφιστά την προσοχή καθώς ο ένοπλος ίσως είναι ακόμη "ενεργός". Ένας εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Munich Olympia Shopping Centre αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενος να πει πως "έχουμε πρόβλημα".

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: