29 Ιουλίου, 2016

ΣΑΛΟΣ ΜΕ «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΙΛΑΡΙ

 

Θύελλα έχει ξεσηκώσει το δημόσιο κάλεσμα του Ντόναλντ Τραμπ στη Ρωσία να βάλει το χέρι της στην προεδρική κούρσα. Ενθαρρύνοντας επί της ουσίας ξένη αντίπαλη δύναμη να προχωρήσει σε κυβερνοκατασκοπεία με στόχο πρώην υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τραμπ κάλεσε τη Ρωσία να βρει και να δημοσιοποιήσει δεκάδες χιλιάδες email της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον -σε μία πρωτοφανή, ακόμη και για τα δεδομένα του, αναφορά που διακυβεύει την ίδια την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. «Ρωσία, εάν ακούς, ελπίζω ότι θα μπορέσεις να βρεις τα 30.00 email που λείπουν.

Πιστεύω θα ανταμειφθείτε γενναία από τον Τύπο μας» δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη από τη Φλόριντα. «Πιθανότατα τα έχουν. Θα ήθελα να τα δημοσιοποιήσουν» είπε σε άλλο σημείο της επίμαχης συνέντευξης Τύπου που άφησε εμβρόντητους δημοσιογράφους και πολιτικούς, προκαλώντας οργή και στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Τραμπ αναφερόταν στα email που διέγραψε η Χίλαρι Κλίντον ως προσωπικού ενδιαφέροντος και δεν παρέδωσε στους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους που ανέλαβαν την έρευνα για τη χρήση ιδιωτικού διακομιστή εκ μέρους της όταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Η έρευνα του FBI έκλεισε χωρίς να ζητείται η ποινή δίωξη της Κλίντον για τη χρήση «μη ασφαλών» server στην ηλεκτρονική της επικοινωνία και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έβαλε την υπόθεση στο συρτάρι. Εντούτοις το «σκάνδαλο email» ήταν και παραμένει «σημαία» της εκστρατείας Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: