02 Ιουλίου, 2016

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ

 

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 2 Ιουλίου η Επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ιερού Ναού των Αθηνών. Την Ευχαριστήρια δέηση επί τη Επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ναού, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄.

Να αναφερθεί ότι η δέηση της Επαναλειτουργίας πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ο Καθεδρικός Ναός πλημμύρισε από Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, Εκπροσώπους Εκκλησιών, Κληρικών καθώς και τις Αρχές του τόπου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο π. Θωμάς Συνοδινός, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο κομψό δημιούργημα της πόλεως των Αθηνών. Επίσης ο π. Θωμάς ευχαρίστησε ονομαστικά όλους εκείνους που συνέβαλαν στις μακροχρόνιες εργασίες, ώστε να έλθει εις πέρας το έργο της αποκαταστάσεως.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Mακαριώτατος, υπέγραψαν στον κώδικα του Καθεδρικού Ναού. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, δώρησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πένα της υπογραφής. Στη συνέχεια τελέστηκε ο πρώτος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά από οχτώ χρόνια, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: