23 Ιουνίου, 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

 

«Δυστυχώς η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις» φέρεται να δήλωσε ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, στην El Mundo.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιγκλέσιας ερωτήθηκε για το αν έλαβε κάποιο μάθημα από το παράδειγμα της Ελλάδας και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αναγκάστηκε να μην τηρήσει πολλές από τις βασικές δεσμεύσεις του ως προς τις συντάξεις και τις ιδιωτικοποιήσεις»

Παράλληλα συμπλήρωσε πως: «ξέφυγε στον Ντε Γκίντος τις προάλλες πως “θα αποφασίσουμε στο Eurogroup μία ακόμη μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων”. Θα αποφασίσουμε εμείς, όχι η ελληνική κυβέρνηση».

Στην ερώτηση αν μετάνιωσε για την φράση «Αλέξη, κράτα γερά, ερχόμαστε» ο Ιγκλέσιας είπε, «Όχι ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ό, τι μπορούσε. Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Μιλάμε όμως για ένα προτεκτοράτο και είναι τρομερό το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ΕΕ υπάρχει χώρα χωρίς κυριαρχία στα χέρια αυτών που την κυβερνούν. Δεν είναι αυτή η περίπτωση της Ισπανίας και ούτε πρόκειται να γίνει».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: