07 Ιουνίου, 2016

ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ;

 

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανακοινώθηκε η δημιουργία του φιλορωσικού κινήματος, ξεκίνησε ένας πόλεμος λάσπης δίχως τέλος. Τα θεμέλια για την υλοποίηση της ΙΔΕΑΣ αυτής είχαν μπει από πολύ παλιά και για αυτό γνωρίζον πως είναι σχεδόν ακατόρθωτο να αποτύχει.

Για αυτό άλλωστε τρέμουν οι εχθροί του κινήματος. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμαχήσει με την ομόδοξη Ρωσία και η ιδέα αυτή τους πανικοβάλει. Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά πως η Ρωσία θέλει την Ελλάδα στο πλευρό της. Το δήλωσε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, όχι με τα λόγια του, αλλά με τις πράξεις. Με την επίσκεψη του στο Άγιον Όρος έδωσε το πράσινο φως, αγκαλιάζοντας το φιλορωσικό κίνημα. 

Αρχικά, το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Δύση έχει προκαλέσει ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, τα οποία οι Ρώσοι πολίτες πλέον χρυσοπληρώνουν. Η Ε.Ε., επιχειρώντας για μία ακόμη φορά να δημιουργήσει ένα σύγχρονο Μεσαίωνα, επέβαλε το ανήθικο αυτό εμπάργκο με μοναδικό στόχο να πλήξει την οικονομία της Ρωσίας. Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στη Ρωσία, εξάγοντας στη χώρα τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα. 

Δεύτερον, τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και η Τουρκία, προκαλούν με κάθε τρόπο τη Ρωσία, προσπαθώντας μάλιστα να την αποκλείσουν από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Αν και η δύναμη SNMG2 δεν κατάφερε ποτέ να περιορίσει τα ρωσικά πλοία, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον, αν ενισχύονταν στο μάξιμουμ οι νατοϊκές δυνάμεις στο Αιγαίο.

Η Ρωσία λοιπόν αναζητεί έναν νέο γεωστρατηγικό σύμμαχο στην περιοχή, προκειμένου να μπορεί να εδραιώσει την παρουσία της στη Μεσόγειο Θάλασσα και να απαντήσει στις νατοϊκές και τουρκικές προκλήσεις.  Οι πολέμιοι του φιλορωσικού κινήματος υποστηρίζουν πως η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι δούλος των Δυτικών και πως θα παραδοθεί στη Ρωσία. Κάτι τέτοιο είναι ψευδές!

Την ώρα που η Ε.Ε. και οι Θεσμοί «ξεζουμίζουν» την Ελλάδα με κάθε τρόπο, υποβάλλοντας με τη βία οικονομική σκλαβιά, ο συμμαχικός άξονας με τη Ρωσία έχει να μας προσφέρει πολλά. Η Ρωσία χρειάζεται την Ελλάδα, όσο η Ελλάδα χρειάζεται τη Ρωσία. Η Ορθόδοξη συμμαχία μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την χώρα μας. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: