10 Ιουνίου, 2016

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ κ. ΘΑΝΟΥ

 

Στις καθυστερήσεις κρίνεται η έρευνα για τη μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

Νέα εμπλοκή παρουσιάστηκε στην έρευνα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Καραγιάννης, ο οποίος χρεώθηκε πριν από λίγες ημέρες την υπόθεση βρίσκεται σε άδεια ασθενείας την οποία ανανέωσε.

Έτσι, για να αρχίσει η διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς θα πρέπει να αναρρώσει προηγουμένως ο κ. Καραγιάννης και να επιστρέψει στην υπηρεσία του.  Αρχικά, η έρευνα είχε ανατεθεί στην αντεισαγγελέα του Α.Π., Ευσταθία Σπυροπούλου, ως αρμόδια για τις υποθέσεις που αφορούν δικαστικούς λειτουργούς.

Η κ. Σπυροπούλου όμως, αμέσως μόλις χρεώθηκε την επίμαχη αναφορά, υπέβαλε δήλωση αποχής από τα καθήκοντά της επικαλούμενη το γεγονός ότι ο γιος της εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία στην οποίο είχε διατελέσει διευθυντής ο εκ των καταζητούμενων συνεργατών του Αν. Βγενόπουλου, Μ.Φόρος.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε τον μηνυτή-επιχειρηματία, ούτε με τον συνεργάτη του, αλλά αποφάσισε για λόγους ευπρέπειας να απέχει από τη διερεύνηση της υπόθεσης, για να μη δοθεί αφορμή αμφισβήτησης «για την αντικειμενικότητα και την ευθυκρισία μου και να μην τεθεί σε αμφιβολία το απροκατάληπτο της κρίση μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: