11 Ιουνίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σφοδρή επίθεση στον Χρήστο Σπίρτζη εξαπέλυσε το Σάββατο ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις αντιρρήσεις που εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών για την ιδιωτικοποίηση στο Ελληνικό. «Να ενώσουμε όλοι οι Έλληνες τη φωνή μας να συμπαρασταθούμε σε ένα ανθρώπινο δράμα» δήλωσε σκωπτικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Στη διαπίστωση ότι «δώσαμε φτηνά το Ελληνικό» προέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Καρακώστα, ωστόσο, σημείωσε ότι επρόκειτο για απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για την ακύρωση της οποίας θα έπρεπε το Κράτος να πληρώσει ρήτρες. Δριμεία επίθεση στον Νίκο Φίλη εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για καθεστωτικές αντιλήψεις αναφορικά με τη δήλωση του υπουργού Παιδείας για τη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε».

Τρία άτομα μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στο νοσοκομείο, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ισόγειο πολυκατοικίας στα Ιωάννινα. Η φωτιά ξεκίνησε από τον χώρο όπου βρίσκονται οι μετρητές κατανάλωσης της ΔΕΗ. Γιορτή Υπερηφάνειας διοργανώνεται το Σάββατο με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είναι το σημείο συνάντησης για το μεγάλο συλλαλητήριο προς το Σύνταγμα. Τα συνθήματα φέτος: «Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι» και «Άντρας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι».

Κόσμος:Σχεδόν 2 εκατομμύρια υπογραφές συγκέντρωσε η Αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, προκειμένου να προκαλέσει δημοψήφισμα για την απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία. Ωστόσο, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προσπαθεί να καθυστερήσει τη διαδικασία. Τον κεντρικό λιμένα της πόλης της Σύρτης ανακατέλαβαν οι δυνάμεις της κυβέρνησης της Λιβύης, αποσπώντας τον από τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. 

Η Σύρτη θεωρείται το ισχυρότερο προπύργιο της ISIS εκτός Ιράκ και Συρίας. Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, υποσχέθηκε δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι πολίτες εάν θέλουν να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές εάν αποκατασταθεί στην προεδρία, κάνοντας μια προσφορά που πολιτικοί ερμήνευσαν ως προσπάθεια να πείσει τους αναποφάσιστους γερουσιαστές εν όψει της δίκης της.

H Χίλαρι Κλίντον προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Reuters. To 2011 η Κέικο Φουτζιμόρι έχασε τις προεδρικές εκλογές στο Περού για 400 χιλιάδες ψήφους. 

Το 2016 έχασε τις εκλογές για 41 χιλιάδες ψήφους. Σε κάθε περίπτωση, η κόρη του άλλοτε προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι αναγνώρισε την ήττα της από τον 77χρονο Πέδρο Πάμπλο Κουσίνσκι.

Οικονομία: Επτά κρουαζιερόπλοια με περίπου 12.000 επιβάτες κατέπλευσαν το Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ ένα κρουαζιερόπλοιο κατευθύνθηκε στο λιμάνι του Λαυρίου. Οι φορτοεκφορτώσεις των αποσκευών των επιβατών εξυπηρετούνται από τα πληρώματα και το προσωπικό των εταιρειών κρουαζιέρας, καθώς για 17η μέρα συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων με αίτημα την κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων, εν όψει των ιδιωτικοποιήσεων.

Υπόθεση «ειδικής πολιτικής και κοινωνικής βαρύτητας» θεωρεί η κυβέρνηση το νέο αναπτυξιακό νόμο εκτιμώντας ότι θα επιδράσει θετικά στην οικονομία και την κοινωνία και θα ενεργοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Το μήνυμα ότι μόνο εάν εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις μπορεί να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα και να αλλάξει το παιχνίδι για την ελληνική οικονομία, στέλνει ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Αθλητισμός: Με «οβίδα» του Ντμίτρι Παγιέ στο 89΄η Γαλλία ξεπέρασε χωρίς συνέπειες το άγχος της πρεμιέρας και νίκησε 2-1 τη Ρουμανία στο Saint-Denis στον εναρκτήριο αγώνα του EURO 2016. Προηγήθηκαν οι «τρικολόρ» με τον Ζιρού στο 58', ισοφάρισε με πέναλτι επτά λεπτά αργότερα ο Στάνκου. Κοντά σε μια σπουδαία μεταγραφή βρίσκεται η ΑΕΚ. 

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα gazzetta.gr τις επαφές με τον «Δικέφαλο» και αν η υπόθεση έχει αίσιο τέλος, ο Ουκρανός σέντερ μπακ θα μετακομίσει στην Αθήνα. «Ναι, είναι αλήθεια ότι είμαστε κοντά. Δεν έχω υπογράψει ακόμη αλλά μιλάμε, είμαστε κοντά. Ελπίζω να τελειώσουν όλα καλά» ήταν η δήλωσή του. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Ουκρανός βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για την υπογραφή των συμβολαίων.

Εκκένωση των δημοσιογραφικών θεωρείων υπήρξε λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα Γαλλία - Ρουμανία, έπειτα από τηλεφωνική απειλή για ύπαρξη βόμβας στον συγκεκριμένο χώρο του «Stade De France».

Δεν υπάρχουν σχόλια: