25 Ιουνίου, 2016

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΦΟΔΡΑ ΣΤΟΝ ΟΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ

 

Έντονη ήταν η  χθεσινή απογευματινή συνεδρία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία από το πρωί ασχολήθηκε με το θέμα που αφορά τις σχέσεις με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο. Το απόγευμα υπήρξαν πολλές δυσκολίες ώστε να έρθει η ομοφωνία στο εν λόγω κείμενο.

Η Εκκλησία της Ελλάδος αντιστάθηκε στον όρο "χριστιανικές" για άλλες ομολογίες, αλλά και ότι δεν πρέπει να αναγνωριστούν οι Καθολικοί ως Εκκλησία.
 
Τότε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου φέρεται να κατηγόρησε την Εκκλησία της Ελλάδος για την στάση της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος να παρέμβει και να ζητήσει από τον κ. Χρυσόστομο να ανακαλέσει.

Υπήρξαν και άλλες παρεμβάσεις από Προκαθημένους και Ιεράρχες, οι οποίοι μεταξύ άλλων ήταν υπέρ του όρου Εκκλησία. Πάντως να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ζήτησε σθεναρά να γίνει αντικατάσταση του όρου με την λέξη "ομολογία" η "θρησκευτική κοινότητα".

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, ο οποίος διάβασε το κείμενο λίγο πριν το τέλος ζήτησε να θεωρηθεί η παρούσα Σύνοδος ως μια πρώτη φάση και να μείνει ανοιχτή για το μέλλον, κάτι που προκάλεσε την διαφωνία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Πολλοί  όμως Σέρβοι Επίσκοποι διαμαρτυρήθηκαν στον Πατριάρχη Ειρηναίο, διότι όπως είπαν χαρακτηριστικά δεν γνώριζαν για την διατύπωση αυτή.
-----------------
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: 

Με βαθύτατη θλίψη και μεγάλο σκανδαλισμό οι πιστοί πληροφορούνται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αλλά και άλλοι αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου, τηρούν πολύ ενδοτική και οικουμενιστική γραμμή αναφορικά με το κείμενο που αφορά τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τους ετερόδοξους.

Η Εκκλησία της Ελλάδος μάχεται τον καλό αγώνα της πίστεως ουσιαστικά μόνη και δέχεται τις μη κατά Θεόν επιθέσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου ο οποίος επιμένει σθεναρά να χρησιμοποιηθεί ο όρος Εκκλησία για τους αιρετικούς.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας με τις άγευστες παρεμβάσεις του σιγοντάρει τους οικουμενιστές και λιτανεύει την αμάθεια όπου προκαλεί θυμηδία στα μέλη της Μεγάλης Συνόδου.

Οι Εκκλησίες της Σερβίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση χωρίς όμως το δυναμισμό και τη συνέπεια που χαρακτηρίζουν την Εκκλησία της Ελλάδος.

Η Εκκλησία της Σερβίας εισηγήθη να αποσυρθεί το κείμενο από τις εργασίες της Μεγάλης Συνόδου και να παραπεμθεί σε μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδο για να συζητηθεί μαζί με τα άλλα θέματα που παραμένουν εκκρεμή προς συζήτηση όπως είναι η Ανακήρυξη του Αυτοκεφάλου και τα Δίπτυχα.

Η Εκκλησιαστική Ιστορία θα γράψει με γράμματα χρυσά τους αγώνες της Εκκλησίας της Ελλάδος που είναι η μόνη παραδοσιακή Εκκλησία που συμμετέχει στις εργασίες της Μεγάλης Συνόδου.

Η πρόταση της Εκκλησίας της Σερβίας θέτει τους οικουμενιστές μπροστά στο δίλημμα είτε να ενδώσουν στις κατά Θεόν τροποποιήσεις που εισηγείται η Εκκλησία της Ελλάδος είτε να αποσύρουν το κακόδοξο κείμενο και να δεχτούν έτσι ακόμη ένα πλήγμα μετά την αποχή τεσσάρων Εκκλησιών από τις εργασίες της Μεγάλης Συνόδου.

ΑΤΥΧΕΙΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος στην εναρκτήρια του ομιλία στη Μεγάλη Σύνοδο είπε - μεταξύ άλλων ανακριβειών- ότι οι παραδοσιακοί πιστοί θεωρούν ότι ο ίδιος και οι άλλοι Οικουμενιστές βρίσκονται σε πλάνη.

Πολύ λανθασμένη εντύπωση έχει ο Μακαριότατος Κύπρου για το θέμα. Ουδείς θεωρεί εκ προοιμίου ότι τα μέλη της Μεγάλης Συνόδου έχουν πλανηθεί και βρίσκονται στο χώρο της αίρεσης.

Αυτό που είπαμε, Μακαριότατε, και το επαναλαμβάνουμε και τώρα, είναι ότι ΑΝ η Μεγάλη Σύνοδος προσδώσει εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς τότε ασφαλώς θα είναι μια ληστρική ψευδοσύνοδος η οποία παραχαράσσει την πίστη της Εκκλησίας.

Αφού, όμως, το θέμα αυτό δεν είχε ακόμη συζητηθεί από τη Μεγάλη Σύνοδο όλοι αναμέναμε να δούμε τι τελικά θα προκύψει.Θα αντικατασταθεί ο όρος Εκκλησίες για τους αιρετικούς ή θα παραμείνει;

Αν, επί παραδείγματι, γίνει προσπάθεια να θεσμοθετηθεί ο όρος “ετερόδοξες Εκκλησίες”, όπως εισηγείται η Εκκλησία της Κύπρου, τότε ασφαλώς - ασφαλέστατα - έχουμε να κάνουμε με αιρετική ορολογία την οποία η συνείδηση της Εκκλησιάς θα απορρίψει.

Αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τον Κύπρου και όλους τους οικουμενιστές δεν είναι τι θα πούμε εμείς οι ασήμαντοι αλλά το ότι, όσοι επίσκοποι αμαυρώσουν το δογματικό τους μητρώο με τέτοιο έγκλημα ολκής κατά της πίστης μας, θα ατιμάσουν εσαεί το όνομα και τη διακονία τους στην Εκκλησία.

Γι’ αυτό ο Κύπρου κ. Χρυσόστομος, οι Συνοδικοί της Εκκλησίας της Κύπρου και τα άλλα μέλη της Μεγάλης Συνόδου, δεν θα πρέπει να  χρησιμοποιήσουν τελικά τον αιρετικό όρο "Εκκλησίες" για τις χριστιανικές κοινότητες των ετεροδόξων.

Όπερ και εγένετο και εκ του αποτελέσματος απεδείχθη ότι δεν αμαύρωσαν χάριν της Ελλαδικής Εκκλησίας το δογματικό τους μητρώο οι Επίσκοποι.

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: