22 Ιουνίου, 2016

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

 

Η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την χώρα μας δεν έχει εμποδίσει ούτε στο ελάχιστο τους Έλληνες εφοπλιστές να κατέχουν την πρωτιά στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DieWelt, η αξία του ελληνικού εμπορικού στόλου είναι 90 δισεκατομμύρια δολάρια και αξίζει πολύ περισσότερο από τον αντίστοιχο άλλων κρατών, ενώ σημαντικά είναι και τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, τίποτα δεν γίνεται χωρίς τους Έλληνες.

Από το 2014 έως και φέτος τον Ιούνιο οι εφοπλιστές αγόρασαν από γερμανικές εφοπλιστικές εταιρείες 52 μεγάλα φορτηγά πλοία αξίας 527 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτές οι αγορές οφείλονται στο γεγονός ότι τα χρησιμοποιημένα πλοία είναι φτηνά  και τα έχει η Γερμανία.

Παράλληλα, οι ναυτιλιακές εταιρείες της Ελλάδας, έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες 172 τάνκερ και 140 φορτηγών πλοίων, που σύμφωνα με την εταιρεία Vessels Value, οι παραγγελίες που έχουν γίνει από τον Μάιο του 2016 στοιχίζουν 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πως έρχονται αυτά τα πλοία; Οι μεταφορές τους πραγματοποιούνται μέσω της Μέσης Ανατολής προς την Αμερική, από Λατινική Αμερική προς την Ασία ή από την Ασία προς την Αυστραλία και την Ευρώπη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: