29 Ιουνίου, 2016

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Νέο και ιδιαίτερα κρίσιμο επεισόδιο εξελίσσεται μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, με αφορμη την επιστολή του Ταγίπ Ερντογάν στον Βλαντίμιρ Πούτιν, για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.  Μάλιστα νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε πως για την εξομάλυνση των ρωσουτουρκικών σχέσεων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν με δική του πρωτοβουλία, θα τηλεφωνήσει στον Ταγίπ Ερντογάν. 

"Η αποστολή ενός μηνύματος (στον Ρώσο ομόλογό του) από τον πρόεδρο Ερντογάν είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεων" ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία, δήλωσε ο Πεσκόφ.  "Αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρόεδρο Πούτιν με πρωτοβουλία της Ρωσίας", είπε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Ο πρόεδρος Πούτιν έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία του να διατηρήσει καλές σχέσεις" με τον Τούρκο ομόλογό του, συνέχισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, διευκρινίζοντας πως η Μόσχα είχε επανειλημμένα "θέσει τις προϋποθέσεις για την εξομάλυνση" των σχέσεων. "Εννοείται πως οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν πολλά επιπλέον βήματα για να πλησιάσουν η μια την άλλη" συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δήλωσε σε δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο, πως θα αναληφθούν νομικές ενέργειες εναντίον ενός προσώπου που φέρεται ότι ευθύνεται για τον φόνο του Ρώσου πιλότου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: