08 Ιουνίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη οι δάσκαλοι της χώρας. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) καλεί σε συγκέντρωση στις 12.30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή. Συγκέντρωση οργανώνει και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, στις 12 στην Ομόνοια.

Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης από μόνη της δεν είναι αρκετή για να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του 2ου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας, χαρακτηρίζοντας «βαθιά υφεσιακό» το μείγμα μετρων που επέλεξε η κυβέρνηση. 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η επιχειρηματικότητα δεν είναι συμβατή με το πολιτικό DNA της κυβέρνησης».Νέα προειδοποίηση προς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς που προτίθεται να προχωρήσουν, από σήμερα, σε επίσχεση εργασίας, απευθύνει ο πρόεδρος Σωτήρης Μπερσίμης. 

Χθες ο Οργανισμός προχώρησε σε ενταλματοποίηση/αποζημίωση εκκαθαρισμένων υποβολών των παρόχων για τον μήνα Ιανουάριο, με τη νέα διαδικασία ελέγχου και αποζημίωσης (στο 100% των εκκαθαρισμένων υποβολών τους).

Ανάμεσα στις πολλές αλλαγές που ετοιμάζει για τα γυμνάσια της χώρας ο υπουργός Παιδείας περιέλαβε και μία που θα γίνει αποδεκτή με μεγάλη ικανοποίηση, τουλάχιστον από τους μαθητές: την αύξηση του χρόνου των διαλειμμάτων. 

Μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος θα συμμετάσχει σήμερα, Τετάρτη, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα το Ελληνικό και την επένδυση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου. «Το Ελληνικό παύει να είναι ο φτωχός συγγενής της νότιας Αττικής» δήλωσε ο κ. Κωνσταντάτος.

Κόσμος: Στοιχεία για τους υπεύθυνους πίσω από τη νέα πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη αναζητούν οι τουρκικές Αρχές, ενώ ο προσωρινός απολογισμός βρίσκεται σε τουλάχιστον έντεκα νεκρούς και 36 τραυματίες. 

Για την επίθεση δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης και οι υποψίες βρίσκονται μεταξύ κουρδικών οργανώσεων αλλά και της τζιχαντιστικής ISIS. Φόβος για ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό, καταδικάζει η διεθνής κοινότητα.

Σε «έμμεση τηλεμαχία» για το Brexit προχώρησαν ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού UKIP Νάιτζελ Φάρατζ, εμφανιζόμενοι ξεχωριστά στο τηλεοπτικό πλατό για να απαντήσουν ζωντανά σε ερωτήσεις του κοινού για το δημοψήφισμα.

 «Όχι στη μικρή Βρετανία» λέει ο Κάμερον, «με έχουν δαιμονοποιήσει για τις απόψεις μου επί της μετανάστευσης» λέει ο Φάρατζ. Το αμερικανικό Πεντάγωνο υποστηρίζει πως κινεζικό μαχητικό αναχαίτισε «με μη ασφαλή τρόπο» αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Θάλασσα Ανατολικής Κίνας. 

Το Πεκίνο περιορίστηκε στο ότι «εξετάζει την αναφορά». Επικρατώντας στις περισσότερες από τις πολιτείες που κρίνονταν την Τρίτη -και ενώ εμφανίζεται μπροστά και στην πολυπληθέστερη όλων Καλιφόρνια- η Χίλαρι Κλίντον έχει σίγουρο το χρίσμα του κόμματός της και γίνεται πλέον η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ. 

Που διεκδικεί με αξιώσεις το Λευκό Οίκο. «Ιστορική στιγμή» λέει η ίδια, συγχαρητήρια από τον Μπαράκ Ομπάμα. «Συνεχίζουμε μέχρι τέλους» λέει ο Μπέρνι Σάντερς. Δεν παραδίδει τα όπλα ο Μπέρνι Σάντερς, συνεχίζοντας «τη μάχη μέχρι την τελευταία κάλπη» στην Ουάσινγκτον.

Και στη συνέχεια το κομματικό συνέδριο για το χρίσμα, και υπογραμμίζοντας την απήχηση που είχε η εκστρατεία του - και εμμέσως την επιδίωξή του να συνδιαμορφώσει την πολιτική των Δημοκρατικών, έστω κι από τη θέση του ηττημένου. Σφοδρή επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ, συνάντηση με τον Ομπάμα την Πέμπτη.

Οικονομία:Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη, με την αγορά να κινείται πάνω από τα επίπεδα των 650 μονάδων, σε νέα υψηλά επταμήνου. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05 διαμορφώνεται στις 657,83 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,65%.

Τις τεχνικές παραμέτρους για τον υπολογισμό των εφάπαξ παροχών καθορίζει σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο. 

Σημειώνεται ότι τα ταμεία, τομείς, κλάδοι και λογαριασμοί πρόνοιας, αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, λειτουργούν από την 1/1/2014 με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC).

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ενεργοποιηθεί το 50% των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 2ο Συνέδριο «Επιχειρηματικότητας».

Αθλητισμός:«Alerte attentat» (Προσοχή Επίθεση) στην οθόνη του κινητού: η γαλλική κυβέρνηση εγκαινιάζει από σήμερα και εν όψει του Euro 2016 μία νέα εφαρμογή για τα smartphones που προειδοποιεί το κοινό για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης. 

H επίσημη ιστοσελίδα του UEFA Euro 2016 στο facebook παρουσίασε την κορυφαία 11άδα των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων όλων των εποχών, όπως την επέλεξαν περίπου 3,5 εκατομύρια φίλαθλοι που πήραν μέρος στην ψηφοφορίας.








Δεν υπάρχουν σχόλια: