09 Ιουνίου, 2016

ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από επίθεση που πραγματοποίησαν χθες δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σε χώρο καταστημάτων και εστιατορίων στο Τελ Αβίβ.

Οι δύο ένοπλοι συνελήφθησαν, ο ένας από αυτούς τραυματισμένος. Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία οι συλληφθέντες είναι Παλαιστίνιοι από ένα χωριό κοντά στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη από Ισραηλινούς Δυτική Όχθη.

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τους δύο άντρες, που ήταν ντυμένοι ως επιχειρηματίες και παρίσταναν τους πελάτες σε ένα εστιατόριο, να βγάζουν ξαφνικά αυτόματα όπλα και να ανοίγουν πυρ. Οι πελάτες, μερικοί από αυτούς κρατώντας μικρά παιδιά, τράπηκαν σε φυγή.

«Ήμουν με την οικογένειά μου (...) Ακούσαμε τους πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι συμβαίνει και όλοι έπεσαν στο πάτωμα. Καταφέραμε να κρυφτούμε σε ένα κελάρι». δήλωσε μια γυναίκα στο ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Channel 10.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιστρέφοντας από μια επίσκεψη στη Μόσχα, έσπευσε άμεσα στο υπουργείο Άμυνας για να εκτιμήσει την κατάσταση με ανώτατους υπουργούς και επικεφαλής υπηρεσιών ασφαλείας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: