10 Μαΐου, 2016

ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει νέο δημοσίευμα Ελληνικής εφημερίδας, το οποίο υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ επιδιώκει μόνιμη παρουσία στο Αιγαίο και ειδική επιχείρηση γενικότερα στην Μεσόγειο.  Η εφημερίδα επικαλείται κυβερνητικές πηγές, οι οποίες φέρεται να δήλωσαν ότι το ΝΑΤΟ επιθυμεί να παραμείνει μόνιμα στο Αιγαίο, με αφορμή την αποφυγή θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Δηλαδή, το ΝΑΤΟ θέλει να έρθει ως «προστάτης» στο Αιγαίο, να ρυθμίσει τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και να διαχωρίσει τις θέσεις των δυο κρατών. Παράλληλα η εφημερίδα τονίζει, ότι ένας από τους περαιτέρω βασικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ, είναι με την μόνιμη παρουσία του στο Αιγαίο, να «οχυρωθεί» απέναντι στην Ρωσία. Καθοριστική είναι η σημασία των αγωγών αερίου, κάτι που θέλει να ελέγξει το ΝΑΤΟ και γι’ αυτό αγωνιά να βρίσκεται στο Αιγαίο.

Μέχρι στιγμής βέβαια, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα, αλλά ούτε και από το ΝΑΤΟ φυσικά. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να σχολιαστεί η είδηση που έσκασε σαν βόμβα, μόλις λίγες ώρες πριν την ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού….
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: