16 Μαΐου, 2016

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΣΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;

 

O κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑ
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΣΕΙ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ;;

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ;;

«...Εί δέ τις των απάντων μη τα της ευσέβειας δόγματα κρατοί και ασπάζοιτο, αλλά εξ εναντίας ιέναι τούτων επιχειροί, έστω ανάθεμα... και του Χριστιανικού καταλόγου,  ως αλλότριος(=εξωθείσθω και εκπιπτέτω».(Καν. Α' και Β' ΣΤ' Οικ. Συν.). Ο Οικουμενικός θρόνος, επαναλαμβάνεται, της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκ­κλησίας του Ιησού Χριστού είναι ΚΕΝΟΣ.
 
Δυστυχώς, ο ανάξιος, ως τούτο διαπι­στώνεται περίτρανα, της αποστολής του κ. Βαρθολομαίος, (κατά κόσμον Δημή­τριος Αρχοντώνης), και οι συν αυτώ αυτομόλησαν, στην αποκηρυχθείσα από τους Οικουμενικούς αγίους Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, στην Παναίρεση του αβάπτιστου αιρεσιάρχη Πάπα της Ρώμης.

Ο κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης κατεχόμενος, ως φαίνεται, «από το φρόνημα της αιρετικής φρενοβλαβείας» (ΠΗΔΑΛΙΟΝ-σελ.523), έχει αποδεχθεί, ευθέως, τον αβάπτιστο αιρεσιάρχη Πάπα της Ρώμης ως τον «αγιότατον αδελφόν», και τον επάρατο Παπισμόν ως εκκλησία, (ΑΠΑΓΕ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ), και άρχισε μαζί του, «με το έτσι θέλω!!»,τις συμπροσευχές, και πολλές άλλες αντ' Ορθόδοξες πρά­ξεις του, δηλαδή ένα «ανορθόδοξο αλισβερίσι», παρά τις επανειλημμένες έντονες διαμαρτυρίες του Ορθόδοξου Ιερατείου της Εκκλησίας.

Με τις αντ' Ορθόδοξες αυτές συμπεριφορές του ο κ. Βαρθολομαίος και οι συν αυτώ έθεσαν τον εαυτόν του εκτός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. «Εί δε ης των απάντων μη τα προειρημένα της ευσεβείας δόγματα κρατοί και ασπάζοιτο..... αλλά εξ εναντίας ιέναι τούτων επιχειροί, έστω ανάθεμα, και του Χριστιανικού καταλόγου, ως αλλότριος (= εχθρός της Εκκλησίας,), εξωθείσθω και εκπιπτέτω». (ένθ αν.).

Ως εκ τούτου η περαιτέρω παραμονή του κ. Βαρθολομαίου στο κέντρο της Ορθοδοξίας, το ΦΑΝΑΡΙ, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, προσέτι δε εγκυμονεί σο­βαρότατους κινδύνους, διότι παρασύρει στον πνευματικό θάνατο Κληρικούς και πιστούς, και γενικώς προκαλεί Τον Σκανδαλισμόν στο πλήρωμα των πιστών της Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Θεανθρώπου Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Αγνόησε και αγνοεί εισέτι ο κ. Βαρθολομαίος, και γράφει στα παλαιά των υποδημάτων του, την Αγία Γραφή, «αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δεύτερον νουθεσίαν παραιτού, ειδώς ότι εξέστραπται ο τοιούτος και αμαρτάνει ων αυτοκατάκριτος...

Επίσκοπος αιρετικοίς σννευξάμενος, μόνον αφοριζέσθω, είδε επέτρεψεν αυτοίς, ως κληρικοίς, ενεργήσαί τι, καθαιρείσθω» (Tιτ. 3,10-11. Καν. 45ος Αγ. Αποστόλων), και τους Οικουμενικούς Θείους και Ιερούς Κανόνες, (ένθ' αν.), και όλως αναιδώς συνεχίζει, να συμπροσεύχεται και να συνδιαλέγεται' με τον καταραμένο, («τον Πάπαν να καταράσθε» άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός) τον μέγα αιρεσιάρχη Πάπα της Ρώμης, και όλον τον συρφετό των αλλοθρήσκων, προτάσ­σοντας μάλιστα, (και τον τίτλο, ότι αυτός είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Κρίνεται λοιπόν απαραίτητο, το συντομότερον δυνατόν, να τεθούν σε ενέργεια οι Ορθόδοξες εκείνες διαδικασίες, γιά την εκλογή νέου άνδρα Ορθόδοξου Οικου­μενικού Πατριάρχη της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μας, πριν είναι αργά, γιατί λέγεται ότι υποβόσκουν ενέργειες με υπόγειες Σατανικές διαδρομές, για την ίδρυση, ως φαίνεται, «εκκλησίας δυο πνευμόνων. Ανατολής και Δύσης», και τούτο θα αποβεί σε βάρος της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ .... και «οι καιροί ου μενετοί».

Μας δίνει την ευκαιρία προς τούτο, η μελετώμενη να συνέλθει Πανορθόδοξος Σύνοδος, και εκεί να τεθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα του αναθεματισμού του κ. Βαρθολομαίου, και της διαγραφής του από τον κατάλογο των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ Χριστιανών, και αυτό θα το ήθελε να γίνει  όλος ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ κόσμος, και μάλιστα με τη κατηγορία όχι του απλού αιρετικού, αλλά του αιρεσιάρ­χη, και περαιτέρω να κινηθούν όλες εκείνες οι ενδεδειγμένες διαδικασίες για την εκλογή νέου άνδρα Οικουμενικού Πατριάρχη αυστηρού Ορθοδόξου φρονήματος της Εκκλησίας Εκείνου, για τον ΚΕΝΟ πλέον θρόνο του, ως μη όφειλε, λαβωμένου ένδοξου ΦΑΝΑΡΙΟΥ.

Με όσα ΓραφοΚανονικά ντοκουμέντα εξετέθησαν ανωτέρω, ο αυτομολήσας κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης προς τον αιρεσιάρχη Πάπα της Ρώμης, θα παραστεί ενώπιον της Πανορθοδόξου Συνόδου ως κατηγορούμενος επί αιρέσει, και πλέον το ερώτημα που προβάλλει είναι, το ποίος θα προεδρεύσει αυτής της Πανορθοδόξου Συνόδου; Τούτο το έχει καταλάβει ο κ. Βαρθολομαίος, διό και απευθυνόμενος προς την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος της ζητεί, ως λέγεται, «να κλείσει όλα ε­κείνα τα στόματα που στρέφονται κατά του Πατριαρχείου, και αν δεν το κάνει, θα τους αφορίση αυτός!! ».

Το κενό του Οικουμενικού θρόνου όφειλε να το ψάξει, ώστε να έχει βρεθεί ήδη αυτή η λύση, η ορισθείσα Προσύνοδος, αλλά ΔΟΤΗ ούσα, εργάστηκε και εργά­ζεται ως εδιδάγθη. Όμως, κατά την Ορθόδοξον ΤΑΞΗ και ΠΡΑΞΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ Εκκλησίας, της Πανορθοδόξου Συνόδου οφείλει να προεδρεύσει ο εναπομείνας ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Πατριάρχης του επομένου κατά σειράν αρχαιότητος εκ των Πατριαρ­χείων, ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Πατριάρχης.

Ο κ. Βαρθολομαίος αποδεδειγμένα, είναι όχι απλώς ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, αλλά ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ, γεγονός που σημαίνει ο κ. Βαρθολομαίος να απαιτείται στην αναμενόμενη Σύνοδο γιά να το αποδείξει και συνεπώς οφείλει ο κ. Βαρθολομαίος να παραστεί στην Πανορθόδοξο Σύνοδο ως ένοχος επί ΑΙΡΕΣΕΙ.

Προσοχή λοιπόν, γιατί δεν πρέπει να τον αφήσουμε να προετοιμάσει με την παρέα του την Πανορθόδοξο Σύνοδο, γιατί τότε «θα βάλουμε τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα », κατά τη λαϊκή παροιμία.

Ο κ. Βαρθολομαίος, το ότι είναι αιρεσιάρχης το απέδειξε με την ενσυνείδητα αυ­τομόληση του στον Παπισμό, και το επιβεβαίωσε τούτο ο ίδιος και εμπράκτως, πέραν των τόσων άλλων, την αποφράδα εκείνη μέρα γιά την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας την 30/11/2014, εορτή του Αποστόλου Ανδρέα του πρωτοκλήτου, όπου χωρίς ίχνος εντροπής εκεί στο αγιασμένο ΦΑΝΑΡΙ, με ανοιχτές τις αγκάλες του, ο αθεόφοβος, ουσιαστικά έφτασε στα όρια της συλλειτουργίας με τον αβάπτιστο αιρεσιάρχη Πάπα της Ρώμης.

Με αυτόν ακριβώς τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ τρόπο, αυτός ο άνδρας, που θα κοσμείται με υψηλόν Ορθόδοξο Φρόνημα, θα καταλάβει το ΟΡΘΟΔΟΞΟ θρόνο του Φαναρίου, θα είναι πραγματικά Οικουμενικός, και θα απολαμβάνει δικαίως του απόλυτου σεβασμού των άλλων Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων, και γενικώς του πληρώματος των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Θεάνθρωπου σωτήρα μας Ιησού Χρι­στού.

Ο νέος Οικουμενικός Πατριάρχης που θα εκλεγεί από όλη την Ορθόδοξη κατά Ανατολάς Εκκλησία, θα ασκεί τα Ορθόδοξα εκείνα Οικουμενικά του καθήκοντα, και δεν θα αυθαιρετεί, όπως τούτο συμβαίνει μέχρι σήμερα με τον κ. Βαρθολομαίο Αρχοντώνη που, λόγω των αυθαιρεσιών του, έχει «εκπέσει της Αποστολής του».

Με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει, ως μη όφειλε, σε ακραίες καταστάσεις, μέχρι και τα πρόθυρα ακόμη της αλλοίωσης της Ορθοδόξου πίστεώς μας, διό και Σύμπας ο Ορθόδοξος πιστός λαός του Θεού, απαιτεί τον ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟ του «και όλοις τοις Αιρετικοίς». (ΤΡΙΩΔΙΟ MIX. ΣΑΛΙΒΕΡΟΥ, Κυριακή της Ορθοδοξίας, ΣΥΝΟΔΙΚΟΝ Ζ' Οικ. Συν. σελ. 151).

«Στώμεν Καλώς λοιπόν». Η Βασιλεία του Θεού μας ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ! «Ώρα ημάς ήδη εξ ύπνου εγερθήναι νυν γαρ εγγύτερον ημών η σωτηρία, ή ότε επιστεύσαμεν...Αγιάσατε πόλεμον... εξαγοραζόμενοι τον καιρόν, ότι αι ημέραι πονηραί εισί... Εί τις ου φιλεί τον Κύριον Ιησούν Χριστόν. ήτω ανάθεμα, μαράν αθά (=ο Κύριος θα έλθει). [Ρωμ. 13,11. Ιωήλ 4,9. Εφεσ. 5,16. Α' Κορ. 16,22 ].  

Τομέας Ενημέρωσης:Voiotosp.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: