26 Μαΐου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την τρίτη θέση κατέκτησε η Ελλάδα στη λίστα των 50 χωρών, των οποίων οι ακτές και οι μαρίνες, έλαβαν φέτος τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» παγκοσμίως, με τον νομό Χαλκιδικής να κατέχει τα πρωτεία μεταξύ των ελληνικών προορισμών (από άποψη αριθμού βραβευμένων παραλιών).

Σε σύνολο 3.462 βραβευμένων ακτών και 660 μαρίνων ανά τον κόσμο, η Γαλάζια Σημαία κυματίζει πλέον σε 430 ελληνικές παραλίες και εννέα μαρίνες. Μέτρο που αγγίζει τα όρια της αντισυνταγματικότητας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Ειδικότερα, ο Ν.Βούτσης είπε ότι δεν θα έλεγε όπως το είπε ο Πάνος Καμμένος, όμως το μέτρο είναι πολύ προβληματικό.

Σε 24ωρη απεργία στις 8 Ιουνίου προχωρούν οι δάσκαλοι διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν κοινή πορεία προς τη Βουλή με τους εργαζόμενους στην Υγεία. Οι δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν επίσης συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 17:30, στα Προπύλαια.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση των δημοσίων υπαλλήλων με τα πλαστά πτυχία. «Ελπίζω η κυβέρνηση να μην φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο» τόνισε.

Στα μαθήματα της Τεχνολογίας Δικτύων και Επικοινωνιών, των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, των Στοιχείων Ψύξης και Κλιματισμού και της Δενδροκομίας, εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα.

Κόσμος: Το χάος πάνω στα σκάφη γεμάτα με πρόσφυγες και μετανάστες που -ακόμη- ανατρέπονται και βυθίζονται μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας κατέγραψε ο φακός των διασωστών στο νέο περιστατικό της Τετάρτης. Τα σκάφη του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού κατάφεραν διασώσουν περίπου 500 άτομα, όμως τουλάχιστον επτά έχουν πνιγεί.

Με απεργίες στους πυρηνικούς σταθμούς της Γαλλίας «εμπλουτίζεται» το νέο κύμα κινητοποιήσεων εναντίον του νόμου για τα εργασιακά, που έχει φέρει στα χαρακώματα την κυβέρνηση και το συνδικάτο CGT. Οι κινητοποιήσεις, μετά τα μπλόκα στα διυλιστήρια, επηρεάζουν και τους τομείς των μεταφορών, τα λιμάνια και ακόμη και τη διανομή εφημερίδων. «Ανοικτός σε τροποποιήσεις» εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, αλλά «όχι σε αλλαγή της φιλοσοφίας του νόμου».

Η αμερικανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα Globe δημοσίευσε φωτογραφίες που υποστηρίζει πως δείχνουν τον βρετανό πρίγκιπα Κάρολο να φιλάει νεαρό άνδρα «στη μέση του δρόμου». Η εφημερίδα υποστηρίζει επιπλέον ότι η σύζυγός του «απαιτεί διαζύγιο» και ότι η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια «αποκηρύσσει τον πρίγκιπα».

Ολόκληρη την Ιταλία συγκινεί η ιστορία ενός μωρού -κοριτσάκι μόλις εννέα μηνών- από τη Νιγηρία, η μητέρα του οποίου εξέπνευσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τις λιβυκές ακτές αλλά εκείνη κατάφερε να φτάσει σώα στη Λαμπεντούζα. Το κοριτσάκι βρέθηκε ελαφρώς αφυδατωμένο από τους γιατρούς αλλά καλά. Πυροβολισμοί σε χώρο που θα έδινε συναυλία ο καλλιτέχνης χιπ χοπ ΤΙ στο κέντρο της Νέας Υόρκης στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίσαν άλλους τρεις. Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Οικονομία:Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της συνεδρίασης την Πέμπτη. Οι αναλυτές αναμένουν μία ήπιων τόνων συνεδρίαση με την αγορά να αποτιμά τις αποφάσεις του Eurogroup, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται και στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου των εισηγμένων εταιρειών.

Το ΕΚΑΣ και η πώληση των «κόκκινων» δανείων που έχουν εγγύηση του Δημοσίου είναι δύο από τα θέματα «αγκάθια» που παραμένουν στο τραπέζι, προκειμένου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Πλαφόν στην χρήση μετρητών στις συναλλαγές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Αθλητισμός: Με το ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό, συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, το πρόγραμμα των πλέι οφ για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, με τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, στο σημαντικότερο ματς του «μίνι» πρωταθλήματος, που συμπληρώνεται από τον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανιώνιος στην Τούμπα. 

Ο Ντάντι Αλβες μετράει ώρες σαν παίκτης της Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με Cadena Ser,ο Βραζιλιάνος πρόκειται να φορέσει την φανέλα της Γιουβέντους για τα επόμενα τρία χρόνια. Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: