26 Μαΐου, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Σύμφωνο συναντίληψης και συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας ο Νίκος Φίλης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος για την ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών τους σε θέματα διατροφής και σίτισης.

«Έχετε έρθει εδώ πολλές φορές, να έρθετε και να ξανάρθετε» ήταν η φράση με την οποία υποδέχθηκε ο Ν. Φίλης τον Ιερώνυμο.

«Να έρθετε και εσείς σε εμάς» ήταν η απάντηση του Μακαριωτάτου για να σημειώσει στη συνέχεια ότι ο λόγος της επίσκεψής του δεν είναι οι σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία αλλά ένας ειδικός σκοπός.

Η αρωγή της Εκκλησίας θα προσφέρεται μέσω του προγράμματος «Η 'Αποστολή' στηρίζει τους μαθητές».

Το υπουργείο από την πλευρά του θα επιλέγει τις κατάλληλες σχολικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου θα παρέχονται από την «Αποστολή» δέματα τροφίμων σε μηνιαία βάση με τελικό αποδέκτη τις οικογένειες των μαθητών που ζουν στα όρια της φτώχειας ανεξαρτήτως θρησκεύματος, γλώσσας, φύλου, εθνικότητας, νόμιμης ή μη διαμονής τους.

Την ευθύνη της διανομής των δεμάτων στα σχολεία θα έχει η «Αποστολή», ενώ τη διανομή των δεμάτων στις οικογένειες θα έχουν οι διευθύνσεις των σχολείων.

Δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν:

Τριμελείς οικογένειες με εισόδημα έως 8.000 ευρώ
Τετραμελείς έως 9.500 ευρώ
Πενταμελείς έως 11.000 ευρώ
Εξαμελείς έως 12.500 ευρώ
Επταμελείς έως 14.000 ευρώ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: