28 Μαΐου, 2016

ΕΦΤΑΣΕ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 

Σε κατάσταση «συναγερμού» είναι το Αγιο Ορος, καθώς από νωρίς το πρωί γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες και έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας, για την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έφτασε εκεί περίπου στις 14:15.

Ο Ρώσος πρόεδρος έφτασε περίπου στις 11 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, υπό άκρα μυστικότητα, και στη συνέχεια αποκλείστηκε το λιμάνι της Τρυπητής, από όπου αναχώρησε για το Αγιο Ορος. Εκεί έφτασε λίγα λεπτά πριν από τη 1 το μεσημέρι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με μπλόκα σε κάθε 100 μ.

Μάλιστα, εκεί βρίσκονταν τρία ταχύπλοα και ήταν άγνωστο σε ποιο θα επιβιβαζόταν ο Πούτιν, για λόγους ασφαλείας ενώ απαγορεύθηκε η πρόσβαση σε τηλεοπτικά δίκτυα. Παράλληλα, επιστρατεύθηκαν βατραχάνθρωποι, τόσο στο λιμάνι της Τρυπητής, όσο και σε εκείνο της Δάφνης.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις εμφανίστηκε στο λιμάνι ο Ρώσος πρόεδρος, έκαναν αισθητή την παρουσία τους πλοία που θα συνόδευαν το ταχύπλοο που θα τον μετέφερε, ενώ ελικόπτερα πετούσαν πάνω από το σημείο. Πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο λιμάνι της Δάφνης, όπου έφτασε στις 14:15 περίπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού ήταν έξω από το λιμάνι. 

Την ίδια ώρα έφτασε στις Καρυές με ελικόπτερο ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα υποδεχθεί επισήμως τον Ρώσο πρόεδρο. Μαζί με τον κ. Παυλόπουλο, τον Ρώσο πρόεδρο θα υποδέχθηκαν ο πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος και ο πολιτικός διευθυντής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου. 

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κατά μήκος της διαδρομής και στο Άγιον Όρος, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάντα. Στις Καρυές αυτή την ώρα τελείται πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Πρωτάτου και στη συνέχεια θα γίνει το καλωσόρισμα του Προέδρου της Ρωσίας από την ιερά κοινότητα στο Αρχονταρίκι.   

Ακολούθως ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι) όπου και θα ολοκληρώσει την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Αργά το απόγευμα ο Ρώσος πρόεδρος θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου θα επιστρέψει απευθείας στη Μόσχα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: