10 Μαΐου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Περικοπές και στις μεταφορές των μαθητών στα σχολεία για τις απομακρυσμένες περιοχές, κάνει το υπουργείο Παιδείας. Με νέα υπουργική απόφαση τίθενται χιλιομετρικές αποστάσεις για το δικαίωμα των μαθητών να μεταφερθούν στα σχολεία.

Σε απεργία πείνας προχώρησαν τη Δευτέρα περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες που στεγάζονται στο Ελληνικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ. Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους στο κέντρο.

Παρατείνεται μέχρι τον Ιούνιο η λειτουργία του Γραφείου Συνηγορίας για τη δωρεάν στήριξη των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου. Πάνω από 300 αιτήματα δέχτηκε η ομάδα νομικών και ψυχολόγων στον ένα χρόνο πιλοτικής λειτουργίας του.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΚΚΕ με αφορμή την απόφαση του Eurogroup, κατηγορώντας την για «ρεσιτάλ εξαπάτησης και αθλιότητας». Κάνει λόγο για «μνημόνιο χωρίς ημερομηνία λήξης» και για «αυτόματο κόφτη» με θύμα τον ελληνικό λαό.

Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που παρουσιάζει τα αποτελέσματα του Eurogroup ασκεί το Ποτάμι. Στην ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι «από το δράμα περασε για άλλη μια φορά στα πανηγύρια». Όπως σημειώνει Το Ποτάμι, «εκεί που καλλιεργούσε το φόβο ότι "θα μας διώξουν", χθες  άρχισε να θριαμβολογεί επειδή "μας κράτησαν"».

Κόσμος:Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι τα ξημερώματα σε σταθμό στο Έμπερσμπεργκ, λίγο έξω από το Μόναχο. Η αστυνομία «δεν αποκλείει πολιτικό κίνητρο», λέγοντας ότι εξετάζει μαρτυρίες πως ο δράστης φώναξε «Αλλάχ-ου Άκμπαρ». 

Ο θεωρούμενος δράστης, ένας 27χρονος με γερμανική υπηκοότητα, συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό. Με μία μεγαλειώδη πολιτική παρέλαση έκλεισε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν το πρώτο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος της Βορείου Κορέας για τα τελευταία 36 χρόνια,. 

Στο οποίο ο ίδιος επανεπιβεβαιώθηκε με όσο μεγαλύτερη έμφαση γινόταν ως απόλυτος ηγέτης και η Πιόνγκγιανγκ τόνισε το μήνυμα προς το εξωτερικό πως δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από τις φιλοδοξίες της στα πυρηνικά.

Ο Κιμ «προήδρευσε» της παρέλασης από ψηλά, ενώ οι πολίτες περνούσαν ενθουσιαμένοι από κάτω. Μετά την αιφνιδιαστικά ευνοϊκή για την Ρούσεφ κίνηση του προέδρου της βραζιλιανικής Βουλής να «παγώσει» την αποπομπή της, η Γερουσία επιμένει και σκοπεύει - τουλάχιστον προς το παρόν - να συνεχίσει κανονικά με τη διαδικασία με στόχο να φύγει η πρόεδρος.

Η σύγχυση που επικρατεί έχει αντίκτυπο και στα βραζιλινιακά χαρτιά στις διεθνείς αγορές ενώ, με την πολιτική ίντριγκα οργιάζει, η έκβαση είναι αβέβαιη για τους πάντες καθώς ακόμη κι αν η διαδικασία επιστρέψει στη Βουλή, το Σώμα παραμένει εχθρικό απέναντι στην πρόεδρο.

Το θάνατο του Αμπού Ουαχίμπ, στρατιωτικού «εμίρη» της τζιχαντιστικής ISIS στο Ανμπάρ του Ιράκ, κατά τη διάρκεια επιδρομής ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, ο Ουαχίμπι σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση του συνασπισμού που επιχειρεί εναντίον της οργάνωσης ενώ βρισκόταν σε όχημα κοντά στην πόλη Ρούτμπα.

Με τεράστια απόσταση από τους υπόλοιπους υποψηφίους, ο Ροντρίγκο Ντούτερτε οδεύει προς την προεδρία των Φιλιππίνων μετά τις προεδρικές κάλπες και ήδη διαμηνύει τις προθέσεις του να αλλάξει το Σύνταγμα.

Ο Ντουτέρτε, ο επονομαζόμενος «τιμωρός», εμφανίστηκε ως «αουτσάιντερ» του πολιτικού συστήματος και κέρδισε τη λαϊκή υποστήριξη με σκληρές θέσεις τόσο για τη διαφθορά όσο και για την εγκληματικότητα.

Οικονομία:Aνοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την Τρίτη στον απόηχο των θετικών εξελίξεων στο χθεσινό Eurogroup που φέρνουν πιο κοντά την τελική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Οδικό χάρτη» με βασικές παρεμβάσεις προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά οι ρυθμίσεις όλων των «κόκκινων» δανείων ετοιμάζει η κυβέρνηση. 

Μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται η άμεση πώληση ενήμερων δανείων μαζί με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ τα μόνα δάνεια που θα εξαιρούνται από την απελευθέρωση των πωλήσεων είναι όσα βαρύνονται από υποθήκη σε πρώτη κατοικία, η αντικειμενική αξία της οποίας είναι κάτω από 140 χιλ. ευρώ.

Δημόσιες προσκλήσεις για δύο προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 13.000 νέους 18-29 ετών, καθώς και για 10.000 ανέργους 30-49 ετών θα εκδώσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΟΑΕΔ.

Αθλητισμός:Τη φανέλα του Ολυμπιακού θα φορά και τη νέα σεζόν ο Εστεμπάν Καμπιάσο. Ο Αργεντινός σταρ με δηλώσεις του σε Σέρβους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Βελιγράδι για το φιλικό μεταξύ Ολυμπιακού και Ερυθρό Αστέρα

Η Σούπερ Λιγκ έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία την ενημερώνει ότι δεν είναι σύμφωνη με τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στις 15 Μαΐου, αφού εκείνη την ημέρα έχουν οριστεί αγώνες για τα πλέι οφ.

Ζητεί δε από την ΕΠΟ την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό ώστε να τηρηθεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα των πλέι οφ...

Ο πρώην τεχνικός της Σάντερλαντ και της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, θα είναι ο νέος προπονητής της Μπέτις, που νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε ότι ο Χουάν Μερίνο θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

«Η Μπέτις υπέγραψε με τον Ουρουγουανό Γκουστάβο Πογέτ για τις επόμενες δύο σεζόν» αναφέρει ο σύλλογος της Σεβίλης στην ανακοίνωσή του.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: