23 Μαΐου, 2016

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

  

Οι κυριότερες ανταρτικές οργανώσεις της Συρίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν θα συμμορφώνονται πλέον προς τη συμφωνία "κατάπαυσης των εχθροπραξιών", αν ο συριακός στρατός δεν τερματίσει μέσα σε 48 ώρες την μεγάλη επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον των θέσεών τους στα προάστια της Δαμασκού.

Η δήλωση του ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’ υπογράφεται από σχεδόν 40 ανταρτικές οργανώσεις που επιχειρούν σ' όλη τη Συρία και αναφέρει συγκεκριμένα  πως η κατάπαυση του πυρός θα θεωρηθεί πως έχει "καταρρεύσει πλήρως" αν η μεγάλης κλίμακας επίθεση, δεν σταματήσει μέσα σε δύο ημέρες.  

Συγκεκριμένα  οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης και της συμμάχου της, της λιβανικής Χεζμπολάχ, κατέλαβαν  την Πέμπτη εκτεταμένες περιοχές νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. Η ανταρτοκρατούμενη πόλη Ντεράγια, η οποία βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το μέγαρο του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Δαμασκό, σφυροκοπήθηκε επίσης για πρώτη φορά από τότε που ετέθη σε ισχύ, στα τέλη Φεβρουαρίου, η ευρεία συμφωνία περί "κατάπαυσης των εχθροπραξιών".



Δεν υπάρχουν σχόλια: