22 Απριλίου, 2016

EΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Διαφορετικές είναι οι απόψεις μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις σχετικά με το ζήτημα της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ. Όπως είναι φυσικό λοιπόν μπαίνουν νέες ρωγμές στην κυβερνητική σταθερότητα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στην πολιτική της ΕΚΤ και δήλωσε πως κατανοεί την κριτική για τα χαμηλά επιτόκια. Παρ' όλα αυτά διατηρεί την άποψή της για ανεξαρτησία της ΕΚΤ, καθώς υποστηρίζει πως αυτή την εντολή έχει λάβει.

"Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη στις πολιτικές της. Έχει ξεκάθαρη εντολή", δήλωσε η Μέρκελ. " Eίναι κατανοητό ότι ο κόσμος στην Γερμανία συζητάει το γεγονός ότι τα επιτόκια έχουν υπάρξει πολύ υψηλότερα, αλλά αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με παρέμβαση στην ανεξάρτητη πολιτική της ΕΚΤ, την οποία στηρίζω".

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μίλησε για την ΕΚΤ και άσκησε δριμεία κριτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Μάριο Ντράγκι. Τόνισε πως πρόκειται για ακατανόητη τακτική και δήλωσε πως η επιλογή αυτή βλάπτει την οικονομία της Γερμανίας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: