09 Απριλίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Πέθανε ο Γιάννης Αγγέλου, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και διευθυντής του Γραφείου του. Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για τον ΟΛΠ, αλλά και με συνέντευξή της σε ισπανική ιστοσελίδα.

Κρατώντας ένα σφυρί στο χέρι και σε έξαλλη κατάσταση, ένας άνδρας εισέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα της Σκιάθου, επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών και προκάλεσε ζημιές. Πρόκειται για έναν 42χρονο, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Δεν πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή οι εβδομαδιαίες πληρωμές ανεργίας, λόγω τεχνικού προβλήματος, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, καταβάλλονται προσπάθειες να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές τη Δευτέρα 11 Απριλίου. Βολές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό αλλά και την οικονομία εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε σκληρά μέτρα με τους δανειστές και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να τα ανακοινώσει στον ελληνικό λαό.

Κόσμος: Τις δυνάμεις της αναμετρά το Σάββατο η αντιπολίτευση στην Ισλανδία μέσα από τη μεγάλη διαδήλωση κατά της κυβέρνησης που έχει οργανώσει στο Ρέικιαβικ, για έκτη συνεχόμενη ημέρα μετά την δημοσίευση των Panama Papers, που οδήγησε στην παραίτηση του πρωθυπουργού Σίγκμουντουρ Ντάβιντ Γκουνλάουγκσον.

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, ανακάλυψε  και αποκάλυψε στην κοινή γνώμη ότι βιολογικός του πατέρας είναι ο τελευταίος προσωπικός γραμματέας του πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ. Ο πρόεδρος της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν παρών στη δοκιμή μιας μηχανής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, μετέδωσαν τα ΜΜΕ της χώρας και αυτό παρά τις διεθνείς κυρώσεις.

Η Βουλή της Ισλανδίας απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε η αντιπολίτευση εναντίον της νέας κυβέρνησης, με την συντηρητική πλειοψηφία να παραμένει στην εξουσία παρά το σκάνδαλο των λεγόμενων «εγγράφων του Παναμά», που ώθησε τον πρωθυπουργό σε παραίτηση. 

Ο Ρωσικός στρατός μετέφερε έναν αμερικανό πολίτη από τη Συρία στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα, έπειτα από την απελευθέρωσή του από τις συριακές αρχές. Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να βοηθήσει στην απελευθέρωση αμερικανών πολιτών στη Συρία.

Οικονομία: Εντός του 2016 εκτιμά ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας ότι θα κλείσουν και οι ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΘ μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την COSCO για το λιμάνι του Πειραιά. Την απόσυρση των φορολογικών ελαφρύνσεων για όσες εταιρείες συνδιαλέγονται με φορολογικούς παραδείσους στο εξωτερικό εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, στον απόηχο των αποκαλύψεων των Panama Papers.

Εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ συναντήθηκαν χθες, Παρασκευή, στις Βρυξέλλες για να συμφωνήσουν πώς θα πείσουν την Ελλάδα να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ενώ αξιωματούχος είπε ότι οι θεσμοί ελπίζουν πως θα υπάρξει συμφωνία έως την Κυριακή. Το κουαρτέτο επιστρέφει στην Αθήνα απόψε, ώστε το Σάββατο θα γίνει κανονικά η συνάντηση με τον Γ.Κατρούγκαλο για το Ασφαλιστικό.

Αθλητισμός: Τέσσερις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, ανάμεσά τους και ο Πανιώνιος (Ηρακλής, Πανθρακικός και Καλλονή οι άλλες τρεις) που έχει εξασφαλίσει αγωνιστικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ για την Ευρώπη, δεν έλαβαν άδεια από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Η εισήγηση του οργάνου της Ομοσπονδίας ήταν αρνητική για τους «κυανέρυθρους», που τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονταν βέβαιοι για το αντίθετο.

Πλέον, η ομάδα της Νέας Σμύρνης ελπίζει ότι θα δικαιωθεί στην έφεση που έχει δικαίωμα να καταθέσει εντός των επόμενων 5 ημερών. Το παιχνίδι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και του (εκπληκτικού φέτος) Πανιωνίου ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Super League.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, ενώ ακόμη πιο δύσκολη θα είναι η αποστολή του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Τέλος ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Λεβαδειακό και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τον Πανιώνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: