10 Απριλίου, 2016

ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

O πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ έκανε ολομέτωπη επίθεση κατά του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για τις πρακτικές που ακολουθεί στον γεωπολιτικό χώρο. Αναφέρει πως με την πολιτική του η χώρα έχει απομονωθεί τελείως και λογαριάζεται από τους ξένους ως “διεθνής τρομοκράτης”. Παράλληλα σημειώνει την ανάγκη να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την Ρωσία και με τις ΗΠΑ.

Για το συριακό τόνισε: “Πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας με την κεντρική κυβέρνηση της Συρίας. Φυσικά στην εικόνα αυτή δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ΗΠΑ. Πρέπει να καταβάλλουμε όλες τις απαιτούμενες προσπάθειες για την από κοινού δράση με τις ΗΠΑ. Εάν δεν συμβούν αυτά δεν θα έχουν θετικά αποτελέσματα όλες οι προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος της Συρίας. Ούτε θα τελειώσουν τα δυσάρεστα γεγονότα που βιώνουμε στην Τουρκία.”

“Δυστυχώς η Τουρκία βρίσκεται σε χάος. Όλοι σαν άνθρωποι πονάμε. Είναι κρίμα. Γιατί; Το πρόβλημα που υποβόσκει πίσω από αυτή την κατάσταση είναι η μετατροπή των εθνικών προβλημάτων σε υλικό εσωτερικής πολιτικής. Υπεύθυνη για αυτό είναι η πολιτική εξουσία. Από τη στιγμή που μετατρέπεται ένα εθνικό πρόβλημα, εσωτερικό ο ένας το βλέπει από μια σκοπιά, ο άλλος από άλλη. Έτσι προκύπτει διχασμός. Ο διχασμός είναι κακό πράγμα.

Δεν μπορούμε να ξεμπλέξουμε από αυτή την κατάσταση. Εάν ο ένας ασκεί κριτική σε βάρος του άλλου , φοβάμαι ότι θα αυξάνονται οι ειδήσεις για τα θύματα”, σημείωσε ο Τούρκος πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: