01 Απριλίου, 2016

ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ

 

Η προχθεσινή "παράσταση" στη Βουλή ήταν απλώς μερικές σκηνές από τα σήριαλ, γέλιου, δράματος και θρήνου, που (όλοι τους) μας ετοιμάζουν. Και βεβαίως πάνω απ' όλους η κυβέρνηση. Τα σήριαλ όμως θα έχουν πανάκριβα "εισιτήρια". Αλλά θα τα πληρώσουμε, ως ιθαγενείς, θέλουμε δεν θέλουμε. Το επιβάλλει το τρίτο μνημόνιο. Πάρτε θέσεις και περιμένετε...

Η πολιτική "σαπουνόπερα" που έκανε πρεμιέρα στη Βουλή (μαζί με τις σκηνές που θα ακολουθήσουν), θα παίζεται για χρόνια. Ίσως και μέχρι το 2019. Όσο το σήριαλ "Οι Βόρειοι και οι Νότιοι". Για να λήξει σύντομα πάντως αποκλείεται. Πιο πιθανό είναι να μεταναστεύσουμε εμείς και να τους αφήσουμε, μόνους τους στη σκηνή, να το παίζουν... το έργο. 

Τα σκηνικά δεν θα αλλάξουν. Θα είναι αυτά που ξέρουμε τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης. Τίποτε καινούργιο δεν θα προστεθεί. Τίποτε δεν θα μας κάνει εντύπωση.  Μόνο τα χρώματα θα είναι διαφορετικά. Θα κυριαρχεί το κόκκινο και ως φόντο θα προβάλλεται το μπλε και το πράσινο στο πίσω μέρος της σκηνής...

Το έργο θα έχει το γενικό τίτλο "Οι χαμαιλέοντες σωτήρες και τα χρώματα της ελπίδας...". Ελάτε κόσμε... ελάτε κόσμε... Πρωταγωνιστές ο Τσίπρας, και ο Καμμένος στο ρόλο της κυβέρνησης σωτηρίας και αλλαγής... Και ο Μητσοτάκης, με Γεννηματά και πιθανά δεκανίκια της, στο ρόλο της αντιπολίτευσης που έρχονται να μας σώσουν από τους σωτήρες... που ήρθαν για να μας σώσουν από αυτούς!!! 

Και επειδή, αν δεν μπορείς να αποφύγεις το βιασμό καλύτερα είναι να τον απολαύσεις... ας είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.  Η πρώτη σαπουνόφουσκα της "σαπουνόπερας" θα είναι η διαπλοκή. Τι θα μας λέει εδώ ο σεναριογράφος... Ότι η κυβέρνηση και προσωπικά οι Τσίπρας και Καμμένος θα αποκαλύψουν όλα τα στοιχεία που διέπλεκαν επί σαράντα χρόνια την πολιτική, με τους επιχειρηματίες και τα ελεγχόμενα Μέσα Ενημέρωσης. 

Δηλαδή ο Τσίπρας θα κάνει ό,τι δεν έκανε ο Κ. Καραμανλής όταν από την "Μονή Μπαϊρακτάρη"... ανάμεσα σε σουβλάκια και σε τζατζίκια κήρυξε την επανάσταση ενάντια στους νταβατζήδες... ΄Ήταν τότε που οι "επαναστάτες" χάθηκαν στα στενά ρουμάνια της διαπλοκής...

Αυτήν την επανάσταση αναλαμβάνει τώρα ο Τσίπρας με τον Καμμένο. Ο οποίος Καμμένος, για το καλό της πατρίδας, αναγνώρισε μέχρι ότι ο Μουζάλας έκανε λεκτικό λάθος με την Μακεδονία... Τις παραστάσεις θα τις παρακολουθούμε από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς άρτο. Γιατί άρτο δεν θα έχουμε ούτε στο σπίτι μας να κουβαλήσουμε μαζί μας. 

Αλλά θα έχουμε πληρώσει τα μεταφορικά μας στην αρένα... με αυξημένο φόρο στην αμόλυβδη, πάνω από το 70% που πληρώνουμε σήμερα και στο πετρέλαιο, πάνω από το 50% που πληρώσαμε μέσα στο χειμώνα. Στο κόστος του "εισιτηρίου", για το θέαμα της αρένας με τη "σφαγή" της διαπλοκής, θα είναι 40.000 απολύσεις (μέχρι το καλοκαίρι) και οι νέοι φόροι στα μπλοκάκια και στα ενοίκια.

Η επόμενη "παράσταση" στην αρένα των ιθαγενών θα έχει σαν θέμα την "θυσία του Βαρουφάκη" στην ηρωική του προσπάθεια να σώσει τους ιθαγενείς από τη χρεοκοπία... Και ενώ το έργο το έχουμε ξαναδεί, από θιάσους του εσωτερικού και του εξωτερικού, θα το πληρώσουμε και πάλι. 

Αλλά παρακολουθώντας τις παραστάσεις από το "Βαρουφάκη δώστα όλα για το μνημόνιο" μέχρι το "νταρλινγκ έκλεισα τις Τράπεζες" θα ανακαλύπτουμε (με φρίκη) πως το συγκεκριμένο εισιτήριο μας κόστισε μείωση συντάξεων, κατάργηση φορολογικών απαλλαγών και κλιμάκια πληρωμής υψηλών φόρων από τον "πλούσιο μισθό" των 1.000 ευρώ. 

Με άλλα λόγια τα έξοδα της "επανάστασης" ενάντια στη διαπλοκή, στη σαπίλα των ΜΜΕ, στις πελατειακές σχέσεις και στην κρίση, θα τα έχουμε πληρώσει μόνο εμείς. Ως "όμηροι" θεατές της σαπουνόπερας... Η αυλαία, αν δεν πέσει το 2018, θα πέσει αναγκαστικά (λόγω εκλογών) το 2019. Τότε και μόνο τότε θα καταλάβουμε ότι το έργο δεν τελείωσε... 

Και όταν τους ρωτήσουμε τι έγινε τελικά με τη διαπλοκή και τη σαπίλα... θα εισπράξουμε την εξής απάντηση. Μα γι' αυτό πάμε σε εκλογές... Για να τα ξεκαθαρίσουμε... Εύχομαι να μην είναι έτσι. Μακάρι να πέφτω έξω. 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: