01 Απριλίου, 2016

Ο ΓΑΤΟΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΟΣ!..

 

Την περασμένη Τρίτη το βράδυ όλοι σχεδόν οι Έλληνες ξενύχτησαν παρακολουθώντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Δεν ξέρω, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής με τους ανθρώπους που μας κάνουν την τιμή να μας διαβάζουν. Δεν γίναμε πιο σοφοί. Κι όχι μόνο δεν γίναμε πιο σοφοί, αλλά αισθανθήκαμε κιόλας ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί να μας υποτιμούν τη νοημοσύνη με όλα όσα ακούσαμε.

Και τι περιμέναμε ν’ ακούσουμε; Αυτά που μας είχαν τάξει: Πρόσωπα και πράγματα, «ονόματα και διευθύνσεις», όπως έλεγε ο Πρωθυπουργός, ώστε να μάθουμε ποιοι είναι οι διαπλεκόμενοι στο «τρίγωνο της αμαρτίας» (τραπεζίτες, πολιτικοί, ΜΜΕ), ποιοι έβγαλαν τα χρήματά τους έξω και γιατί ο ελληνικός λαός βυθίζεται στην απελπισία από κάποιους κυρίους όπως οι διαπλεκόμενοι αμαρτωλοί.

Αντί τούτων τι ακούσαμε; «Άκρα του τάφου σιωπή», για να θυμηθούμε λίγο και τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό! Εκκωφαντική σιωπή!.. Αυτό που λέγανε οι πρόγονοί μας «αιδήμων σιγή»!...

Ακόμη κι αυτός ο πολύ-προβαλλόμενος Αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων, που έλεγε ότι θ’ ακούσουμε σημαντικά πράγματα από το στόμα του, τελικά το μόνο που ακούσαμε ήταν ότι … ευτυχώς που ο υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι τυφλός και δεν μπορεί να δει τα χάλια της πολιτικής μας ζωής! Ήταν η βραδιά εκείνη όπου ακούσαμε και αξιοθρήνητους διαλόγους από το στόμα πρώην υπουργών, που ούτε στο χαμαιτυπείο δεν ακούγονται παρόμοιες φράσεις!

Και είχε απόλυτο δίκιο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος στη δευτερολογία του έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, λέγοντας μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά ότι η σημερινή συζήτηση ήταν ένας δικομματικός καβγάς για τα κανάλια, για το στενό κομματικό ακροατήριο, ένας καυγάς που βολεύει και το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία γύρω από πράγματα γνωστά και χιλιοειπωμένα, για να κρύψουν αυτό που διακυβεύεται αυτές τις ημέρες, σε σχέση με την αξιολόγηση, τα νέα μέτρα, αλλά και το προσφυγικό.

Επειδή και οι μεν και οι δε είχατε καλλιεργήσει προσδοκίες για δήθεν μεγάλες αποκαλύψεις, το μόνο που αποκαλύπτεται τελικά είναι ότι και οι δύο υπηρετείτε την ίδια πολιτική, την ίδια κατεύθυνση, το ίδιο αντιδραστικό πλαίσιο, συνολικά και στη Δικαιοσύνη πιο συγκεκριμένα, το ίδιο σάπιο σύστημα σε τελευταία ανάλυση, που γεννά και αναπαράγει τη διαφθορά.

Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας μαζί τον ψηφίσατε, ο οποίος προσαρμόζει ειδικά το δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης των πλειστηριασμών και κατασχέσεων υπέρ των ομίλων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ των επιχειρηματιών και οι δυο έχετε ψηφίσει για τη διευθέτηση φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων, τη στιγμή που η εφορία κυνηγάει ακόμα και το ένα ευρώ για τους εργαζόμενους.

Και οι δυο όχι μόνο διατηρήσατε άθικτο, αλλά ενισχύσατε το πλαίσιο που ποινικοποιεί τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Πρόσφατα, επί ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για διώξεις σε βάρος των αγροτών με τις κινητοποιήσεις, όπως ακριβώς και στο παρελθόν επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.
 
Όσο για τις διάφορες Εξεταστικές Επιτροπές που συμφωνήσατε όλοι μεταξύ σας σήμερα, έχουμε δει και την τύχη των προηγούμενων. Εάν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, τότε φτιάξε μια Εξεταστική Επιτροπή. Αυτή είναι η συνταγή, πάγια, γνωστή, για να μένουν τελικά και να παραπέμπονται όλα στις καλένδες. Μιλάτε για τους διεφθαρμένους πολιτικούς και κρατικά στελέχη, αλλά κρύβετε τον μεγάλο διαφθορέα, τους μονοπωλιακούς ομίλους, το κεφάλαιο.

Μιας και έχετε γίνει όλοι σας οπαδοί του Γκουρία εδώ μέσα ακούσαμε και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη - να σας θυμίσω ότι η μεγάλη έρευνα του ΟΟΣΑ το 2014 που μελέτησε τετρακόσιες είκοσι επτά μεγάλες υποθέσεις δωροδοκίας κρατικών αξιωματούχων σε σαράντα ένα κράτη επιβεβαίωσε ότι κυρίως αυτοί που δωροδοκούν είναι οι μεγάλοι όμιλοι για να αυξήσουν τα κέρδη τους και τα μερίδιά τους στην αγορά.

Έδειξε ότι το 5,7% των υποθέσεων αφορούσε μίζες, προμήθειες, «λαδώματα» για τη διασφάλιση συμβάσεων του Δημοσίου. Στις περιπτώσεις που εξετάστηκαν, ο μέσος όρος μίζας ξεπέρασε τα 13 εκατομμύρια δολάρια και αφορούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ιταλία, δηλαδή όσες χώρες έχετε ως πρότυπο και τις εκθειάζετε. Οι ΗΠΑ και η Ελβετία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των χωρών που αποτελούν καταφύγια για μεγάλους φοροφυγάδες.

Μάλιστα, αυτές οι χώρες αρνούνται να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών για πελάτες τραπεζών, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΟΟΣΑ. Υπερασπίζουν με νύχια και με δόντια το φορολογικό και τραπεζικό απόρρητο. Γενικότερα υπολογίζεται ότι πάνω από είκοσι τρισεκατομμύρια δολάρια ιδιωτικού πλούτου είναι κρυμμένα στους φορολογικούς παραδείσους και δεν φορολογούνται καθόλου.

Συνήθως, λοιπόν, όταν λέτε για διαφθορά εννοείτε τον προσωπικό ή και τον συλλογικό πλουτισμό που προκύπτει από παράβαση του νόμου που εσείς οι ίδιοι έχετε ψηφίσει. Στην κατηγορία της διαφθοράς και των διεφθαρμένων δεν εντάσσετε και τον πλουτισμό που προκύπτει από την εφαρμογή των άδικων, των άθλιων για τον λαό νόμων. (…)»

Τι άλλο να πούμε εμείς; Κρίμα!.. Κρίμα και πάλι κρίμα που άλλα μας είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί ότι θ’ ακούσουμε στη Βουλή για τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ και τελικά άλλα ακούστηκαν, ώστε το άγος της πολιτικής διαπλοκής να μεταφερθεί στις λεγόμενες καλένδες των Εξεταστικών Επιτροπών και τίποτε άλλο!

Κι άλλη μια φορά κρίμα που ο γάτος των Ιμαλαΐων 
έγινε… κουκουλωμένος γάτος!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: