22 Απριλίου, 2016

ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως ΝΑΤΟ και Ρωσία έχουν τεράστιες διαφωνίες, οι οποίες παραμένουν μέχρι και σήμερα αμετάβλητες.

Όπως γνωρίζουμε το ΝΑΤΟ και η Ρωσία έχουν εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις και νοοτροπίες. Η κάθε δύναμη προσπαθεί να περιορίσει την άλλη, πολλές φορές με μέσα αθέμιτα, όπως συνέβη όταν τα νατοϊκά πλοία εισέβαλαν στις θάλασσες του Αιγαίου.

Παρά τα όσα ακούστηκαν, πραγματικός λόγος της εισβολής του ΝΑΤΟ ήταν ο περιορισμός του στόλου των Ρώσων στη Μαύρη Θάλασσα. Επιχειρούσαν να μειώσουν τις διελεύσεις των Ρώσων στην Μεσόγειο, αλλά όπως ήταν φυσικό απέτυχαν παταγωδώς.

Η πραγματικότητα όμως είναι πως το χάσμα μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας μεγαλώνει. Μετά και από τις υπερπτήσεις πάνω από αμερικανικά πλοία, το ψυχροπολεμικό πλοίο έχει ενταθεί και όλα δείχνουν πως το χάσμα εν τέλει δε θα γεφυρωθεί. 

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως εκτός από τους εχθρούς της Ρωσίας (ΗΠΑ-Τουρκία), στο ΝΑΤΟ ανήκει και η χώρα μας. Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε σε ένα περίεργο σταυροδρόμι. Σε ένα υποθετικό σενάριο πολέμου, η Ελλάδα θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ.  Που βρίσκεται όμως εν τέλει το πραγματικό όφελος της Ελλάδας; 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: